Novosibirskis Arnold Katsi nimelises riiklikus kontserdisaalis toimunud kontserdil „Õrnad unenäod“ astus muusik üles koos Jekaterina Metšetina, Vadim Eilenkrigi, Eilenkrig Crew’ ja Novosibirski akadeemilise sümfooniaorkestriga. Õhtu muusikavalik oli vägagi väärikas: ette kanti Arvo Pärdi teos „Kollaaž teemal B-A-C-H“, George Gershwini „Rhapsody in Blue“ ja Alexander Tsfasmani „Suite“.

Festivali eestvedaja on maailmakuulus viiuldaja Vadim Repin ning see toimub lisaks Novosibirskile ja teistele Siberi linnadele ka Moskvas ja Peterburis. Varasematel aastatel on kontserte antud ka välisriikides, näiteks Jaapanis ja Iisraelis. Repin on kontserte andnud ka Eestis, esinedes korduvalt Mustonenfestil, viimati 2022. aastal.

Festivali rahastab Venemaa valitsus, üks selle peakorraldajaid on Venemaa kultuuriministeerium ning peasponsor Venemaa Raudtee.

Areen küsis Andres Mustonenilt, miks ta esines märtsi keskel Venemaal kultuurifestivalil, kuigi Eesti riik on ametliku kultuurikoostöö Venemaaga peatanud.

Selle peale vastas muusik: „Ma ei kommenteeri seda teemat mitte kellelegi.“

Aasta algul sai ta Eesti kultuurkapitali helikunsti valdkonna peapreemia kõrgetasemelise ja silmapaistva muusikutegevuse eest solisti ja dirigendina.