Koos hea sõbra Mattias Tirmastega arutleti enda ja luule suhte, muusika ja luule esitamise erinevuste ning oma inspiratsioonide üle. Küsimusele „Kuidas Eesti luuleskeene elab?“ ei osanud poisid õieti vastatagi. Ikka hakkab noortele silma nö Instagrami-luule, mis sotsiaalmeedias umbrohuna vohab. Tore küll, aga nende arust võrdlemisi sisutühi.

„Inimesed panevad neli rida pildi peale, laevad selle oma kontole üles ja siis ütlevad, et see on luuletus. See on see moment, kus ma tunnen, et ma hakkan vanaks jääma – ma ei mõista seda,“ ütleb 22aastane EiK.

Seda koolkonda esindab näiteks Lauri Räpp, kelle luule- ja mõttekogu „Lihtsate asjade tähtsus“ troonis veel aasta eest raamatumüügi edetabelite tipus.

„Kõik tahavad mingisugust sügavust saada. Tarbida mingisugust asja, mis paneks neid tundma, et nad on sügavad ja intelligentsed inimesed. Ja mul on tunne, et Lauri Räpp on hea gateway (värav - toim) sinna,“ arvab EiK käesoleva sajandi enimmüünud luulekogu autorist. „Nii palju, kui ma olen lugenud ta tekste, paneb ta kokku asju, mis võivad tunduda sisukad, kuid mille taga pole sümboleid või sügavamat tähendust.“

Kuula EiKi luulet ja mõtteid lähemalt siit:

1x
00:00