Kui guugeldada auto numbrit, võib näha, et sapakas on leidnud äramärkimist üsna mitmes artiklis ja blogipostituses. Zaporožets on aastate jooksul tõmmanud nii kohalike kui turistide tähelepanu.

Autost on aegade jooksul tehtud hulgaliselt fotosid, mis näitavad, et viimaste aastatega on sõiduki seisukord üha nirumaks läinud.

Eelmise aasta augustis, kui Ekspress käis mupoga romureidil, jäi meile silma seesama Kalamajas Salme tänaval laiutav kollane sapakas. Juba siis oli sel osa romutunnuseid – juhiklaasi polnud ja auto all olid mingisugused loigud, kuigi oli pikalt kuiv ilm olnud.

HÜLJATUD: Omanik lubas uue juhiklaasi panna, kuid sinna see jäi.

Tol ajal oli munitsipaalpolitsei sõnul sõiduk veel komplektne ja neil oli omanikuga kontakt. „Vandaalid olid tal akna sisse löönud, kuid omanik plaanib auto korda teha. Ei ole plaanis seda utiliseerida,“ ütles menetluse ja piirkonnatöö osakonna juhataja Krislin Pärt Ekspressiga augustis romureidil käies.

Teekond romulasse

„Vahepeal on sapakat rüüstatud ja see nägi juba päris õnnetu välja,“ ütleb munitsipaalpolitsei avalike suhete peaspetsialist Meeli Hunt.

Omanik oli lubanud juba eelmise aasta augustis juhiklaasi ära parandada, kuid sinna see jäigi. „Siis lubas omanik iga kord, kui temaga ühendust võtsime, auto kohe ära viia.“ Enam omanik mupo kõnedele vastanud ei ole.

MINEK: Sapakas alustas teekonda Lasnamäe romuparklasse.

Kollane sapakas hoidis aastaid kinni parkimiskohta – Kalamajas on parkimiskohti niigi vägagi piiratud arv ja kõik elanikud enda kodu ette parkima ei pääsegi. Oluliselt häiris auto linnapilti oma järjest hääbuva välimusega ja oli jalus teede puhastustööde ajal. Viimane saigi autole lõpuks saatuslikuks. „Kui sellel tänaval tehti kevadkoristust, otsustati auto meie Lasnamäel asuvasse parklasse teisaldada,“ ütleb Hunt.

PUHKA RAHUS: Kalamaja kollase sapaka viimane peatuspaik.