Köögimasinate hullus. Ühel Tallinna naisel on köögis 16 masinat. „Meeldib süüa teha, pole midagi parata!“
(42)Viimase aja kuumima kauba – kuumaõhufritüüride Facebooki grupis jagavad nippe ja retsepte 23 000 eestlast. Aga see pole ainus riistapuu, mille järele masinaentusiastid poodi tormavad. Uusim trend on hoopis vaakumpakendaja.
„No meeldib süüa teha, pole midagi parata!“ hüüatab Kristel Järvemägi ja loetleb ette oma Tallinna paneelika köögis leiduvad masinad: kuumaõhufritüür, tainasegamismasin, pastamasin, toidukuivati, mahlapress, mulliveeaparaat. Muidugi ka kohvimasin, veekeetja, mikrolaineahi, röster, mikserid (tavaline ja sau), vahvlimasin, köögikombain, blender, võileivagril. Masinate ära mahutamiseks ostis Kristel kööki eraldi pika valge kapi.
Lisaks 16 masinale on Kristelil kodus 4 panni, 7 potti ja veel üsna mitu hautamisnõud. Tal on kavas osta ka jogurtimasin – niisama katsetamiseks ja eri maitsete miksimiseks. „Teen ise leiba ja tahan ise ka jogurtit teha,“ ütleb ta veendunult. „Seda enam, et maakodu on Lõuna-Eestis ja saan lisada sinna igasuguseid marju, mida sealkandis on oi kui palju! Samal põhjusel ostsin muide toidukuivati, mis ootab puravikke, kukeseeni ja õunu.“
Kirglikuim suhe on Kristelil pastamasinaga. Innuka kokasaadete vaatajana jäi pastamasin talle silma just teleekraanil. „Tuulasin veidi ja kuskilt kaubanduskeskusest saingi selle... maksis vist 24 eurot kopikatega. Loomulikult katsetasin kohe ja nagu ikka, läksid esimesed vasikad aia taha. Nigella ütleb, et iga 100g jahu kohta läheb üks muna, aga mul läheb pisut rohkem. Alati lisan ka oliivõli, meresoola ja kuivatatud basiilikut. Samuti tean nüüd, et taigen tuleb masinast läbi rullida vähemalt kaheksa korda. Jahu, muide, käin toomas Soomest, kuna mitte kuskilt Eestist ei leia ma durumnisujahu!“