Podcast'i viimases episoodis räägivad saatejuhid Rauno Ruus ja Jan Joonas Tuuna, kuidas saated sünnivad ning milliseid äpardusi on neil hooaja jooksul ette tulnud. On, mida meenutada!

„Üheksa korda mõõda, üks kord lõika, aga vahel lõikad ikka mööda,“ ütleb saatejuht Jan Joonas Tuuna (20) esimese hooaja kokkuvõtteks. „Panin arvuti salvestama ja keerasin monitorile selja. Ühel hetkel vaatasin ekraani: oi-oi, tühi rida! Ja ega ma ei julgenud seda proua peaministrile öelda,“ meenutab teine saatejuht Rauno Ruus (21) olukorda, kus külaliseks oli peaminister Kaja Kallas. Podcast'ist kuuled, kuidas kentsakas olukord lahenes.

1x
00:00

Viperusi on saatejuhtidel ette tulnud teisigi. Kui külalisteks olid Andrei Zevakin ja Jaagup Tuisk, hilines Jaagup salvestusele peaaegu tund aega. „Me veel naljatlesime, et kumb neist hilineb. Mõlemad arvasime, et Andrei,“ naerab Jan Joonas.

Podcast’i hooaja kokkuvõttest kuuleb ka, millisest külalisest unustati pilti teha ja kes suutis enne salvestust rääkida teistes meediaväljaannetes ära kogu oma eluloo.

Augustis tuleb „Rööprähklejate“ avalik salvestus, kuhu on oodatud ka publik.

Mõlemad saatejuhid tunnistavad, et tegelikult on podcast’i tegemine aeganõudev, paneb proovile ajaplaneerimisoskuse, aga on see-eest huvitav. „Arvan, et ühe episoodi ettevalmistamiseks kulub minimaalselt kaks päeva. Kolmandal paneme paika fookuse ja küsimused, neljandal salvestame, viiendal on järeltöötlus,“ sõnab Jan Joonas.

Rauno on üllatunud, et nad on Jan Joonasega suutnud poole aasta jooksul kombineerida podcast’i tegemist kooliskäimise ja muude kohustuste kõrvalt. „Pean alati peale salvestust kuhugi mujale jooksma. Ei jäägi mingit auku vahele, et puhata.“ „Ma olen alati pärast salvestust väsinud. Vahet pole, kas see on hommikul või õhtul,“ lisab Jan Joonas.

PALUN AUTOGRAMMI: Iga külalisega tehakse foto ja palutakse tal see signeerida.

Juulis kaks rööprähklejat puhkavad, et tulla augustis tagasi veel suuremate plaanidega. Nimelt toimub siis „Rööprähklejate“ avalik salvestus, kuhu on oodatud ka külalised. Kes on saates osalev kuulus külaline, selgub peatselt.

Millised olid noormeeste ootused podcast’i alustades, kuidas valmistutakse igaks episoodiks ning kui mitme inimese käe alt üks osa läbi käib? Nendele küsimustele saad vastuse „Rööprähklejate“ podcast’ist, kus eriepisoodile kohaselt mängitakse vahele parimaid hetki hooajast. Podcast on saadaval Delfi Taskus, Spotifys ja Apple Podcast’is. Silm tasub peal hoida ka Rööprähklejate TikToki kontol.