Prokurör on just Kirill Lukinile nõudnud 12 aastat vangistust. Kohtusaalis istub Kirilli isa, kes on pea kõik istungid kohal olnud.

„Oleksin pidanud psühhiaatri hoiatust võtma tõsisemalt, käima psühhoteraapias, võitlema alkoholisõltuvusega. Oleksin ma kõike seda teinud, poleks ma siin. Olen alati eiranud neid, kes proovisid mind aidata. Sest ma olin alati sada protsenti enesekindel,“ räägib Kirill.

Väikeses kohtusaalis on kuulda vaid Kirilli isa rasket hingamist.

Kirill ise on kohtus alati väga väljapeetud ja rahulik. 178 cm pikk, keskeriharidusega. Keevitaja.

„Ta oli täiesti normaalne poiss, kellega sai suhelda,“ räägib üks tuttav mees. Aga see arvamus muutus mullu 5. juunil, kui nad võtsid Ahtmel napsu ja läksid tülli. Kirill võttis taskust noa ja surus selle talle kõrile. Tekkis rüselus. Tuttav sai rüselusest käele noahaava ja tegi politseisse kuriteoteate.

Kuid ühel päeval teatas politsei noahaava saanule, et see kriminaalasi lõpetati „karistuse ebaotstarbekuse tõttu“, sest Kirillil tuli raskem asi peale.

34 päeva pärast seda noarünnakut sai Kirillist päriselt tapja.

9. juuli vihmasel suvehommikul tappis ta jõhkralt Tallinna vanalinna korteris transsoolise naise Sabrina, kelle sooidentiteet ei vastanud tema bioloogilisele soole.

Pealinna tuled

Mullu juuli alguses jätab pruut Kirilli maha. Ta põeb seda raskelt ja püüab mure alkoholi uputada.