Venemaal on tohutu sissetulekute erinevus – ühele protsendile inimestest kuulub 58 protsenti riigi rikkusest. Nii suurt sissetulekute erinevust ei ole üheski Euroopa riigis. Isegi Türgis, Hiinas ja Indias on see näitaja palju parem – umbes 40 protsenti.

Kahes kolmandikus Venemaa piirkondadest ei ületa elanikkonna sissetulekud 350 eurot kuus.

Keskealised toetavad samuti Putini poliitikat, aga nende inimeste toetust Putin ostab, luues riigieelarvelisi töökohti, makstes toetusi. Isegi mulluse mobilisatsiooni kuulutas Putin välja alles siis, kui olukord oli juba väga raske. Nüüd teeb kaitseministeerium panuse valdavalt lepingulistele sõjaväelastele. Neile pakutakse raha ja Venemaa mõistes mitte väikest – 2000–2500 eurot kuus.

Suuri summasid makstakse ka hukkunute lähedastele ja vigastada saanutele. 70 000–80 000 eurot hukkumise korral. Pihkva oblasti, Dagestani ja Kalmõkkia inimeste jaoks on see summa, mida inimene teenib muidu 30 aastat. Venemaal oli 1990ndatel aastatel väga suur mõju sõduriemade komiteedel. Putin on sellest õppinud – ta maksab väga korralikke matuserahasid ja mingeid sõduriemade komiteesid enam pole.