Kuigi Kaja Kallas on viimaste nädalate jooksul selgitanud oma abikaasa Arvo Halliku äritegevuse tagamaid Venemaal, siis Eilati arvates rullub skandaal edasi selle fooni taustal, mida Kallas ise alguses tekitas.

Täpsemalt kuula „Rööprähklejate“ uues episoodis:

1x
00:00

„Aktuaalne kaamera“ läks 23. augustil Kommunismiohvrite memoriaali juures peaministrilt selgitusi küsima. Kaja Kallas oli tõre, kandis musti päikeseprille läks lõpuks ajakirjaniku Madis Hindre (Eilati kursusevenna) küsimuste peale lihtsalt kaamera eest ära. „Mul on kõik need andmed olemas, aga see on alatu, et te minu käest neid asju küsite, sest mina ei vasta,“ teatas Kallas (vt allpool videot). „Nii ei oleks tohtinud ta reageerida juba Siim Kallase kogemuse pealt. See põhjustas omakorda palju suurema lumepalliefekti,“ ütleb Eilat.

Oma tütrele sarnaselt kõndis kaamera eest minema ka Siim Kallas 2013. aastal, kui küsijaks oli Äripäeva ajakirjanik Katariina Krjutškova. Samuti oli Siim Kallas meedia intensiivse tähelepanu all 2014. aastal. Siis tegi ta otsuse, et ei kandideeri peaministriks, sest tema vastu on toimumas „klaperjaht, mis ei lõpe kunagi“. Sama tsitaati kasutas Taavi Eilat ka oma magistritöö pealkirjas.

Kaja Kallas peab olema valmis, et tema käest jäädaksegi selle skandaali kohta küsima. Olukorda aitaks leevendada, kui tema abikaasa vastaks ajakirjanike küsimustele. „Täna Arvo Hallik ei anna intervjuusid, aga arvan, et ühel hetkel on ta küps selleks,“ ütleb Eilat. Ta teab, millest räägib, sest veenis näiteks Helle Merit poolteist aastat kaamera ette tulema.

AJAKIRJANDUS POLNUD UNISTUS: Taavi Eilat jõudis Tartu Ülikooli ajakirjandust õppima läbi juhuse ja tunnistab, et pole sündinud kaamera ees esinema.

Poliitika kõrval tuleb „Rööprähklejate“ podcast'is juttu, kuidas isaamet on Taavile sobinud, miks ta töötas Austraalias McDonald'sis ja miks temast ei saanud näitleja. Saade on leitav Delfi Taskus, Spotifys ja Apple Podcast’is. „Rööprähklejate“ TikToki kontolt leiad humoorikaid videoid ja mänge saatekülalistega.