2016. aasta lõpus suri Tais Laura noorem vend Gregor. Kohe pärast seda hakkas Laural koos Koit Toomega Eesti Laulu ja hiljem Eurovisiooni möll, kus igal nurgal varitsesid fotograafid ja ajakirjanikud. Kuigi Laura naeratas kaameratesse, jagas intervjuusid kahte lehte ja kandis kauneid kleite, tunnistab ta nüüd, et see oli väline fassaad.

Ta meenutab ühte hetke. „Eurovisioonil oli Kaia Triisa teinud mulle imelise meigi ja mul oli seljas ääretult kaunis kleit. Sa vaatad peeglisse ja mõtled: täiesti lõpp, see inimene on väliselt õnnelik, aga seest mädanenud.“

KOSTÜÜMID ON TÄHTSAD: Ilma lavalisele riietusele rõhku panemata ei kujuta Laura esinemist ette. „See oleks nagu raamat ilma illustratsioonide või raamatukaaneta,“ selgitab ta.

Siiski ei kahetse Laura Eurovisioonil võistlemist. „Oma venna mälestuseks sellises kohas laulda on kuramuse äge. Ma arvan, et ta oli õnnelik selle üle ja jõi taevas õlut,“ naerab ta. Podcast’ist kuuled, mis aitab Laural üle elada kurvad ja pingelised sündmused.

Ilma antibiootikumideta ma ei oleks lavale jõudnud. Mul olid tollal tohutult suured valud.

Laura Põldvere

Laurat hakkas Eurovisioonil kimbutama krooniline neeruvaagnapõletik. See takistab neerude korrapärast tööd ja tekitab valu erinevates kehapiirkondades. „Ilma antibiootikumideta ei oleks ma lavale jõudnud. Mul olid tollal tohutult suured valud.“

Kui Laural kakskümmend aastat tagasi haigusega probleemid hakkasid, määras perearst talle erinevaid antibiootikume. „Ei uuritud, mis see tegelik põhjus on. Antibiootikumid leevendavad, aga ei ole lahendus probleemile.“

ALATI NAGU PIPI PIKKSUKK: Laura tahab elu lõpuni säilitada noorusliku uljuse, mis aitab igast olukorrast välja tulla.

Nii tulebki tal püsiva haigusega leppida ja kohandada selle järgi oma elu. „Ma ei ole lootust nurka visanud. Toitun tervislikult ja liigun. Viimastel aegadel üritan teha stress management’i.

Mida soovitab Laura teistele haigust põdevatele inimestele, seda kuula uuest „Rööprähklejate“ osast.

NII POP KUI KA JAZZ: Laura armastab musitseerida nii popmuusika suurtel lavadel kui ka uidata jazzi sisemaailma radadel.

Miks paneb Laura nii suurt rõhku oma lavalisele välimusele? Kui palju maksavad tema kostüümid? Mis pilguga ta vaatab tagasi koostööle Sven Lõhmusega? Kuidas läksid Laura muusikaõpingud Ameerika Ühendriikides? Nendele küsimustele vastab lauljatar „Rööprähklejate“ podcast’is, mida saab kuulata Delfi Taskust, Spotifyst ja Apple Podcast’ist.

„Rööprähklejad“ otsustasid koostada edetabeli 2023. aasta mõjuvõimsaimatest isikutest rahva seas. Selleks vajame aga sinu häält! Kokkuvõtte teeme aasta viimases saates 30. detsembril.