Seda on näha ka peamiste alkoholitootjate- ja müüjate kasuminumbritest.

Aastast aastasse kasvab Eestis ka registreeritud alkoholi müügikohtade arv: kui veel 12 aastat tagasi oli Eestis ligi 6000 registreeritud alkoholi müügikohta, siis tänavuse novembri seisuga on neid juba ligi 10 000. Sealhulgas on ka toidupoed, tanklad ja ehituspoed.

Eestis alkoholi müügikohtade ülempiiri pole. Praktiliselt võiks iga tänavanurga peal olla alkoholipood, ja iga aianduspood võiks müüa viina.

Alkoholitootjad kirjeldavad oma majandusaasta aruannetes, et 2022. aasta oli tõepoolest väga edukas ja plaanitakse edu kursil jätkata ka järgmistel aastatel. CityAlko majandusaasta aruandest võib lugeda, et 2023. aastal oli neil plaanis kasvatada ostjaskonda. Sel sügisel saidki Paide ja Rapla endale päris esimesed oma alkoholipoed. CityAlko turundas poodide avamist täpselt samasuguse lausega mõlema linna puhul: „Paide/Rapla on tore väikelinn, kelle inimesed väärivad kvaliteetset joogipoodi ja personaalset teenindust.“

Kümme aastat tagasi kulus 71 protsendil eestlastel vaid 10 minutit, et kodukohast lähimasse alkopoodi jõuda. Nüüdseks on nende eestlaste hulk kasvanud juba 90 protsendini.

Alkoholipoed on igal pool ja alkotootjate äri õitseb paremini kui kunagi varem.