Ameti tõttu on ta ilmselt Eesti vihatuim mees. Ideoloogiline, kindel ja alati valmis rääkima. Tema keskkooli matemaatikaõpetaja ütleb, et aktiivsesse poliitikasse poleks Võrklaeva arvanud asetada.

Mart Võrklaeva kiirest tõusust räägivad värskes Ekspressi podcast’is ajakirjanikud Ekvard Joakit ja Märt Belkin. Kes rahandusminister on, kust ta tuli ja kuhu välja jõuab?

Kas Võrklaevast võib kunagi saada peaminister – või äkki hoopis eurovolinik? Kuula saatest!

Loe ka Ekspressis ilmunud põhjalikku lugu „Kuidas Mart Võrklaevast sai Kaja Kallase lemmik ja Eesti kõige vihatum minister“., kus öeldaks, et Võrklaev (39) on mees, kelle kohta tehakse Eestis kõige enam mürgiseid nalju. Just tema kehtestab automaksu. Tõstab käibemaksu. Tõstab tulumaksu. Ei anna raha õpetajate palkadeks. Ja nii edasi.

Vähemalt nii räägivad kõik Reformierakonna konkurendid. Ka valijad on konksu hästi alla neelanud. Negatiivses meediafoonis suudab Võrklaevaga konkureerida vaid peaminister Kallas.

Kriitikute sõnul on Võrklaev üksnes Kallase käpiknukk. Neid vaadataksegi kui tandemit. „Ta on poliitiline pioneer. Äärmiselt lojaalne Kaja Kallasele,“ ütleb Jaanus Karilaid (Isamaa), kes varem Keskerakonna fraktsiooni juhina pidevalt Võrklaevaga ühe laua taga istus.

Oravaparteis tehakse nalja, et Võrklaev kuulutab parteikaaslastele, et ta on nii ebapopulaarne, et võib kõik halvad otsused ära teha!

„Ma ei ole seda tõsimeeli kunagi rääkinud. Vahel teen nalja, millest kõik inimesed alati aru ei saa, aga mul ei ole kindlasti sellist üleolevat suhtumist, et võib kõike teha,“ pareerib loos rahandusminister.