Kehtiv seadus lubab neid karistada kuni 3200eurose rahatrahviga. „Selline rahaline karistus ei tööta hästi,“ selgitas siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika osakonna nõunik Liina Pello hiljuti riigikogu õiguskomisjonis.

Pello tõi näiteks organisatsioonid, mis teevad vaenulikke postitusi seoses Ukraina sõjaga ning külvavad vaenu Israeli ja juutide vastu.

Riigikogu liige Varro Vooglaid (EKRE) soovis teada, milliste konkreetsete organisatsioonidega on tegemist. Hoolimata korduvatest küsimustest ta nõunikult vastust ei saanud.

Pello sõnul on üks organisatsioon „postitanud mitmeid postitusi, mis kutsuvad üles toetama Palestiinat ning samal ajal halvustavad või õhutavad vaenu juutide vastu“. Nõunik lisas, et oma seisukohti võib „väljendada, aga mitte kutsuda üles vaenu konkreetse rahvuse esindajate suhtes“.

Palestiinlastest Hamasi terroristid korraldasid 7. oktoobril Israeli piirialadel massivägistamised ja -tapmised, mille käigus kaotas elu üle tuhande juudi. Terroristide hävitamiseks ründab Iisraeli armee praegu palestiinlastega asustatud Gaza sektorit.