Paitav, rahustav ja rahu loov aeglaselt kulgevate kõlade voog, mille kohal lendab paiguti habras puhkpill. Aga kui „Promises“ oli minimalistlik ja vaoshoitud, siis „New Blue Sun“ on tema kõrval kui küllusesarv. Kui „Promisesit“ võiks ette kanda soliidses kontsertsaalis ja igat heli võiks hoolega jälgida, siis „New Blue Sun“ sobib lebasklemiseks päikselisel aasal, suure varjuandva puu all, ümberringi paljaste jalgadega ja värvilistes hõlstides perekonnad, käes kruusid aurava piparmündi- või psühhedeelse teega. Ja improvisatsioonilises ommimises võib igaüks mõne heliga kaasa lüüa.

New age ambient-teose salvestas flöödiharrastaja André 3000 koos kõige ehtsama Los Angelese põrandaaluse ja ravimuusika ja uusvaimsuse seltskonnaga. Kaasprodutsendiks ja instrumentalistiks mitmel pillil Carlos Niño (varem tegutsenud muu hulgas kooslustes AmmonContact, Build An Ark), spirituaalse teraapiamuusika viljelejad Nate Mercereau ja Surya Botofasina, avangardtrummar Deantoni Parks, kunstnik-viiuldaja V.C.R, impopaarike Mia Doi Todd ja Jesse Peterson, väikeplaadifirma Leaving Records juht Matthewdavid. Kusjuures suur osa neist on oma loomingut ilmutanud just Leaving Recordsi alt, mille juht ise on ka viimastel aastatel peamiselt new age-teoseid loonud. Tõelised uushipid, tõelised hõljumise sõbrad.

Tandemis OutKast tuli André 3000-l viimati uut muusikat välja aastal 2006. 17 aastat tagasi. Ta pole räpparina küll päris vaiki olnud. OutKast tuli 2014 uuesti kokku ja andis üle maailma poolsada kontserti. André on regulaarselt üles astunud külalisesinejana teiste artistide plaatidel: N.E.R.D, Solange, Future, Drake, Kanye West, James Blake, Gorillaz, Anderson .Paak jne jne, kuid päris tema endanimelist räppmuusikat pole õnnestunud kellelgi talt välja pressida.

Ning imelihtsad meloodiajupikesed neist siin plaadil üheks jooneks maandavas kõlamustris.

Vahepealsetel aastatel on André põhjendanud räpis tagaplaanile pikutama heitmist jutuga, et uue põlvkonna räpparid on nii head, erilised ja uue tasemega kategooriast, et temal kui veteranil ei ole enam suurt midagi avastamisväärset öelda ega hääldada. Nüüd, nädal enne sooloalbumi ilmumist tehtud avaldustes kõneles ta taas räpist ning kostis, et ta annaks meeleldi uue räpiplaadi välja, kuid praegu ei tundu talle sel moel enda väljendamine lihtsalt põnevana ning midagi nii väärtuslikku, et seda maailmale anda. Aga see flöödi mängimine, vat seda tahaks praegu kõigiga jagada.

Aastate jooksul on Andréd märgatud maailmas suvalistes kohtades flööti mängimas. Lennujaamas, kohvikus, tänaval. Tagantjärele tundub see kui üks pikk, ebaregulaarne promokampaania tänavusele flöödiplaadile. Igaks juhuks toonitaks, et kindlasti ei ole „New Blue Sun“ flöödivirtuoosi plaat. Isegi sellist ambitsiooni pole. Puhkpillid on André hobi. Ning imelihtsad meloodiajupikesed neist siin plaadil üheks jooneks maandavas kõlamustris.

See on rahu plaat. Elav ja hingav kõlaline organism, nagu André oma saadetud selgitustes on märkinud. Inspireeritud new age-muusiku Laraaji, ambient-pioneeri Brian Eno, minimalistliku helilooja Steve Reichi ning spirituaalse jazz’i loojate Alice Coltrane ja Pharoah Sandersi loomingust.