„Kuulujutte on tohutult. Kuulujutte on selliseid, mis viivad teda Ukrainasse, Poolasse, Küprosele, Ameerikasse... kuhu iganes,“ rääkis ajakirjanik Matthias Kalev. Küll möönis ta, et pole ühtegi inimest, kes otseselt kinnitaks, et on Lehtmet konkreetsel ajal kuskil näinud.

„Mai ongi see [aeg], kus jälg hakkab kaduma, aga päriselt kadus see ära juunis,“ lisas Kalev.

Kuigi Lehtme on pildilt kadunud, siis Ukrainas jätkab aktiivselt tegutsemist heategevusorganisatsiooni All for Victory juht Hennadi Vaskiv, kes postitas lõppenud aasta 11. oktoobril sotsiaalmeediasse fotosid valgest Mercedes Sprinteri kaubikust, millel oli Eesti numbrimärk. Tegu oli autoga, mille Slava Ukraini saatis sõjast räsitud riiki juba möödunud aasta detsembris.

Kas sellise autoga, mille on Slava Ukraini Ukrainasse saatnud ja mis pole jõudnud armeeni? „Jutud seda räägivad, aga faktiliselt seda kinnitama ei tõttaks,“ sõnas Kalev.

„Kaubiku andis 7. oktoobril Vaskiv enda sõnul Ukraina relvajõududele üle. Võib-olla toimus see üle andmine kunagi varem ja ta teeb sellega mingit reklaami. Siin on ainult võimalikud hüpoteesid ja mees ise selgitada ei soovinud, miks see kaubik tema enda sõnul kümme kuud niisama seisis,“ jätkas ajakirjanik.

Segased lood keerlevad ka Tšernovi ümber, kelle autost leiti anonüümse vihje peale tankitõrje granaadiheitja RPG ja kuus granaati. Ukraina meedias kirjutati „usaldusväärsetest allikatest pärinevale infole“ viidates, et ta oli seotud ajutiselt okupeeritud Hersoni oblastis tegutsevate Venemaa terroristlike organisatsioonidega.

Samas ei tasu neid väiteid liiga tõsiselt võtta, sest portaal, kus Tšernovi mustav artikkel avaldati, laseb inimestel sinna sisu sisse osta.