Orm Oja: ärge küsige kliendilt, kas toit maitses
(69)Eesti restoranid proovivad sageli keskenduda mitmele asjale korraga ja see viib olukorrani, kus kindlat fookust polegi. Nii ütlevad tippkokk Orm Oja ning Põhjala pruulikoja juht Enn Parel, kes avavad meie toidu- ja joogikultuuri praegust seisu Areeni podcast’is.
Kuigi viimastel aastatel on meie toitlustuses toimunud suur arenguhüpe, siis paljudes asjades oleme siiski veel lapsekingades. Näiteks pole meil siin mitme kultuuri maitseid, mis mujal maailmas on kättesaadavad.
Näiteks pole Eestis praegu isegi korralikku Jaapani restorani, rääkimata eksootilisematest maitsetest.
Eesti toidu kohta ütlevad nii Oja kui ka Parel, et sellele on konkreetset iseloomustust keeruline anda, sest selles on põimunud niivõrd paljud rahvusköögid.
Areeni podcast’is avavad nad praeguse aja suundumusi ning annavad soovitusi, kuhu minna ja mida tellida. Juttu tuleb ka sellest, mida kokad arvavad sõnast „huvitav“ ja miks nad ei soovita kliendilt toidu kohta ise tagasisidet küsida.