Korraldajate sõnul on eesmärk „pöörata tähelepanu suure ajalooga praktilisele kunstivormile ja helikandjate ümbriste erinevatele kujundustele. Ühtlasi tutvustada noortele erinevate helikandjate (šellak-, vinüül- , CD jm plaadid) kujundamise võimalusi; selle kunstisuuna ajaloolist väärtust ja hetkeseisu.”

Noortelt oodatakse kujundusi kahes kategoorias: kas kujundada lemmikartisti heliplaat või enda isiklik lemmikplaat.

Osaleda võivad kooliõpilased vanusegruppides 7–11, 12–15 ja 16–19 eluaastat.

Võistlustööd tuleks saata hiljemalt 1. aprilliks aadressile parimplaat@gmail.com, täpsustatud ja detailsema konkursil osalemise info leiab aadressilt Eesti Kunstikoolide Liidu kodulehelt.

Töid hindab muusika- ja kujundusala asjatundjatest koosnev žürii, mille hulka kuuluvad kunstnik ja õppejõud Anu Juurak, muusikud Ewert Sundja ja Argo Vals, pakendidisaini agentuuri KOOR asutaja Hannes Paesoo, Areeni toimetaja Siim Nestor, Eesti Kunstikoolide Liidu noorteühenduse esindaja Lisethe Niilus ja teised.

Tööd seatakse üles ka Eesti Ekspressi kultuuriosa Areen veebiküljele, kus saab publik oma lemmikud valida.

Parimatest töödest koostatakse näitus, mis seatakse üles Lihula mõisas maikuus. Näituse avamisel antakse üle auhinnad kõigi vanusegruppide võitjatele.

Plaatide kujul on auhinnad praeguseks välja pannud Apollo ja plaadifirmad Warner Music Baltics, Kurvad Uudised, Vaiguviiul, Umblu Records ning mitmed teised.