Podcast’is võtavad sõna saatejuht Raul Saaremets ning muusikaajakirjanikud Valner Valme ja Siim Nestor. Varem osalesid nad Raadio 2 saates „Muusikanõukogu“, kuid pärast suuri muudatusi Raadio 2 programmis keeldusid saates edasi kaasa löömast.

Aastaid „Muusikanõukogus“ värskeid popmuusikalugusid kiitnud ja sõimanud kolmikuga liitub uues podcast’is Merit Maarits. Sarnaselt Siim Nestoriga on Maarits üks aasta muusikaajakirjaniku tiitli nominentidest, see antakse välja 6. märtsil Eesti Muusikaettevõtluse Auhindadel.

Ekspressi kultuuriosa Areeni alt ilmuv podcast saab teoks koostöös UNESCO projektiga Muusikalinn Tallinn, saates räägitakse ka pealinnas toimuvatest muusikasündmustest.

„Muusikalinna Tallinna jaoks on oluline tuua esile uusi artiste ja uut muusikat ning „Muusikanõunike“ podcast just seda teeb, samuti on ülioluline tõsta esile linna kirevat muusikamaastikku, toimuvaid kontserte. Oleme väga uhked, et saame kaasa aidata niivõrd olulise formaadi jätkumisele,“ ütleb Muusikalinn Tallinna juht Marje Tõemäe.

„Muusikanõunike“ eetrisse jõudmist selle nädala reedel võib väärata veel vaid Lufthansa töötajate streik. Nimelt peaks saatejuht Raul Saaremets lendama 6. märtsil Brasiiliast Frankfurdi kaudu kodumaale. Lennuk liinil Frankfurt-Tallinn peaks õhku tõusma 20.30 – täpselt pool tundi pärast Lufthansa töötajate streigi algust. Kui see lend ei toimu, võib Saaremets jääda kuni laupäevani kestva tööseisaku tõttu Saksamaale lõksu ja podcast’i ei õnnestu salvestada.

„Eks adrenaliin peabki kogu aeg maksimaalselt kõrgel olema,“ ütleb muusikanõunik Siim Nestor. „Muidu pole elul seda õiget maitset.“

„Muusikanõunikud“ ilmub Delfi Taskus korra nädalas reedeti, igas saates on residentide kõrval alati ka üks põnev külaline.