Sotsid on osa praegusest koalitsioonist. Samal ajal on vaja nende tuge ka võimupöördeks. Neile on ülioluline, et kui praegust linnavalitsust umbusaldatakse, läheks see ka läbi.

Aga umbusalduse sisseandmise ja hääletuse vahel on ajalõtk, mil Keskerakond saaks kõigest jõust saadikuid enda poolele meelitada. Kui see õnnestuks, oleks sotside võim läinud, aga midagi ei muutuks.

Käik tuleb teha ilmselt juba märtsis. Kindlasti enne Euroopa Parlamendi valimisi. Ent volikogu järgmine istung on alles märtsi lõpus.

Kes võimu pööravad, mis on nende mured ja võimalused ning mida võimalik uus võimuliit üldse ära teha saaks, kui uued valimised on juba järgmisel aastal? Kõik see tuleb värskes podcast’is jutuks.

Podcast on salvestatud enne reede pärastlõunal Ekspressis ilmunud uudist „Uskumatu aps: Maria Jufereva-Skuratovski peab linnavolikogust lahkuma ja Kõlvarti kukutamiseks pole enam piisavalt hääli“ ning seetõttu räägiti seal eeldusega, et loodetud nelikliidul olnuks võimalik Keskerakond võimult ilma EKRE abita kukutada.