Viletsale punktisummale vaatamata tervitab žürii AI-d kui uut muusika valmistamise vahendit.

„Minu lootus on, et AI aitab meil ületada iseenda fantaasia piire,” ütleb saates külaliskriitik, festivali Tallinn Music Week juht Helen Sildna.

Viidates muusikute protestidele tehisaru kasutamisele muusika loomisel ütleb kriitik Valner Valme, et tema arust pole selles probleemi. Lisades: „Samahästi võiksid muusikud minna protestima, et ainult kitarridega tohib muusikat teha. Tehisaru tuleks just rohkem kasutada, sealhulgas väärkasutada. Sealt võib tulla ülihuvitavaid asju. Ootan huviga, et tehisaru muutub elektroonikas oluliseks ja määravaks ning mitte ainult tööriistana, vaid võimalusena, et inimeste fantaasiapiirid lähevad kosmosesse rändama. Nagu oli 1970ndate lõpus süntesaatorite revolutsioon, nii nagu oli 1990ndate alguses digirevolutsioon – ammu on aeg uueks revolutsiooniks!”

Rääkides äsja alanud Tallinn Music Weekist, avaldab Helen Sildna, et festivalist võib tulla kogu üks paremaid seni tegutsetud 16 aasta jooksul. „Sest meil on mega tiim. Ma tunnen nii kohutavalt palju rõõmu sellest, kui näen iga päev, kuidas inimesed teevad proffi, asjatundlikku ja pühendunud tööd.”

„Muusikanõunike” uus osa salvestati TMW ja ajakirja Edasi ühisel avalikul üritusel plaadikaupluses Terminal.

Saatejuht Raul Saaremetsa valikul hinnati järgmisi lugusid:

  • Buzhold „Morlort“

  • Tyla feat. Tems „No.1“

  • Kergo Klubi „Kergo Klubi räpp“

  • Lolina „Rules of the Game“

Milline lugu võitis? Kuula podcast’ist!

„Muusikanõunikud“ on kuulatav Delfi Taskus, Spotify’s, Apple Podcasts’is ja YouTube’is.

„Muusikanõunikud“ läheb eetrisse koostöös Muusikalinn Tallinnaga.

Jälgi „Muusikanõunikke“ Instagramis: @muusikan6unikud

Muusikanõunikud soovitavad

Valner Valme soovitab:

TMW: Africa NOW!

Esinevad Afrochill DJs, Poundo, Scúru Fitchádu, Guedra Guedra, HHY & The Kampala Unit, Must Rousnam, Afrodelic, Afrochill DJs.

4.aprill, Fotografiska

Siim Nestor soovitab:

TMW: Üle Heli Kristallofoonia

Esinevad Platon Buravicky, Sofia Zaiceva, Aivar Tõnso, Hans Gunter Lock, Mantautas Krukauskas, Kris Kuldkepp, Otto Iivari ja Hauptmeier|Recker.

5. aprill, Sõltumatu Tantsu Lava.