Kui annate oma otsuse uue madratsi ostmise kohta teada kõigile oma pereliikmetele, sõpradele ja kolleegidele ning saate palju soovitusi - pidage neid meeles, kuid tehke oma otsus iseendast lähtuvalt. Soovitused on head ja võivad sageli ostuprotsessi lihtsamaks muuta, kuid madratsi ostmine on väga delikaatne asi, sest iga inimese jaoks on parim madrats erinev. Meie kehad, unevajadused ja harjumused on erinevad, seega ei ole olemas ühte õiget madratsit kõigile. Mugav madrats võib olla mugav teie sõbrannale ja see ei pruugi olla üldse mugav teile.

Teisest küljest võivad teile kasuks tulla perekonna soovitused, näiteks kust nad oma madratsi ostsid, kas kvaliteet on hea, milline on teenindus, kas on tasuta koju toimetamine jne. Need on samuti olulised küsimused, kui soovite meeldivat madratsi ostukogemust. 

2. Ärge laskuge allahindluse lõksu

Erksad värvid, suured plakatid või reklaamid (kui sirvite internetis) räägivad meile allahindlustest, mida on tõenäoliselt võimatu eirata. Me kõik tahame ostude tegemisel raha kokku hoida, mistõttu ahvatlevad meid sageli kampaaniad. Madrats on juhuslik ost, mis nõuab ka vastavat investeeringut, nii et kui näeme, et sooduspakkumine ilmub, siis oleme elevil ja avame kiiresti oma rahakoti. Kui teete aga spontaanse ja hoolimatu ostu, võite hiljem valusalt pettuda, kui madrats osutub mitte nii mugavaks ja heaks, kui lootsite. Võtke madratsi ostmisel aega ja te saate nautida suurepärast ostu.

3. Uuri madratsite kohta

Ostu sooritamine, ilma et teaksite midagi madratsitest, ei ole parim mõte. Uurides madratsitüüpide, materjalide, hoolduse jne kohta, saate mõned juhised ja parema ettekujutuse sellest, mida soovite ja mida oodata. Võib-olla leiate, et mõned võimalused on kohe saadaval, mis säästab teie aega ja võimaldab teil pöörata oma tähelepanu just neile madratsitele, mis teid huvitavad.

4. Uuri välja oma unevajadused ja -harjumused

Madratsid ei ole kõik ühesugused, neil on erinevad omadused ja need pakuvad erinevaid mugavusi. Küsige endalt, milline on kõige tavalisem magamisasend? Kas teile meeldib magada, kui on soojem või külmem? Kas teie või teie partner magab öösel palju? Esitage endale need ja muud sarnased küsimused, et valida madrats, mis vastab teie vajadustele kõige paremini. Kui te ei maga madratsil üksi, siis pidage meeles, et peate madratsi ostu kooskõlastama ka teise inimesega, sest madrats peab olema mugav teile mõlemale.

5. Pöörake tähelepanu mitte ainult mugavusele, vaid ka toele

Mis vahe on neil on? Mugavust annab madratsi kõvadus, mis on subjektiivne ja varieerub inimeselt inimesele, samas kui hea tugisüsteem aitab hoida selgroogu magamise ajal õiges asendis. Küljel lamades peetakse õigeks asendiks sirget selgroogu, selili lamades aga selgroogu, mis on õla- ja vaagnapiirkonnas kõver. Kui valite madratsi, mis ei paku õiget tuge, võite hommikul hakata tundma probleeme.

6. Testige madratsit korralikult

Käte raputamine või lühiajaline istumine ei ole korralik madratsi testimine, sest see ei anna peaaegu mingit väärtuslikku teavet. Selleks, et näha, kas madrats on mugav, peate sellel lamama ja alles siis saate teada, kas sellega tasub koju sõita. Madratsi testimisel on soovitatav, et te keeraksite end ümber ja lamaksite sellises asendis, nagu tavaliselt magate. Kehal kulub aga aega, et kohaneda ja tunda, kas madrats on mugav või mitte, seega on soovitatav ühel madratsil lamada 10-15 minutit. Kui ostate madratsi internetist, peaksite siiski püüdma leida sarnaseid madratseid kauplustes ja neid proovida. Seega on oluline, et uue madratsi otsimisel võtaksite aega.

7. Veenduge, et madrats on eelnevalt kaitstud

Me kõik tahame tagada, et asjad, mida me armastame ja vajame, kestaksid võimalikult kaua, kuid see nõuab veidi vaeva. Madratsitesse koguneb aja jooksul palju tolmu, surnud naharakke ja muud mustust, mis on magamiskeskkonnale halb. Nende asjade vältimiseks on hea mõte osta hügieenilisi kaitsekatteid. Mõned kaitsevad mitte ainult tolmu, vaid ka vedelike eest. Selliseid katteid on lihtne hooldada, nii et teil ei teki lisakaitsega mingeid probleeme.

Kui järgite neid lihtsaid näpunäiteid, tunnete end uue madratsi valimisel muretumalt. Väldite vigu ja saate uue ostu sooritamisel nautida puhkavat ja kvaliteetset und. Uni tagab puhkuse ja hea päeva alguse, mistõttu on magamine teie elus väga oluline. Võtke aega, kaaluge kõiki nüansse enne ostmist.

Jaga
Kommentaarid