Hendrik Toompere jr lavastaja käel all valmiva lavastuse jaoks kirjutas Faust muusika ja pani ise kokku ansambli, kellega koos ta ise tüki ajal live’is mängib.

Etendustes mängiv ansambel - lisaks Mariale tromboonimängija Mads Hyhne (Taani), trompetil Oscar Andreas Haug (Norra), tuubal Toomas Oskar Kahur ja löökpillidel Ahto Abner - sai esimest korda kokku alles sel nädalal. „Prooviperiood ei ole tavaline, me alles hakkame kokku mängima,“ räägib Faust podcast’is „Muusikanõunikud“.

Oma loominguga Draamateatrisse jõudmist peab muusik eriliseks sündmuseks:

Tartu Kammivabrikus lavale tuleva teatriteose jaoks tuli Faust pikemaks ajaks Eestisse. „Ma ei ole pärast ärakolimist aastal 2002 nii pikalt Eestis olnud kui nüüd. Minu jaoks väga põnev nüüd Tartusse kolida,“ ütleb Faust.

„Kunagi arvasin, et minul kui eksperimentaalsel muusikul sellisesse alusteatrisse asja ei ole. Aga on kaks võimalust, mis on juhtunud – kas Draamateater on saanud uueks, mis on ilmselt tõsi, või siis teine, et Maria Faust on saanud meinstriimiks, mis on ka ilmselt tõsi, sest see juhtub varem või hiljem.“

Lavastus „Rahamaa“ põhineb Eesti pangandust raputanud rahapesuskandaalidel ning Maria sõnul oli sellele muusikat luua väga inspireeriv. „Mehis Pihla kirjutatud tekst on väga-väga kihvt, fantastiliselt hästi kirjutatud,“ sõnab Maria.

Saates selgitab Maria Faust ka, kuidas mängitakse saksofoni nii, et sinna tatti sisse lastakse ja see annab spetsiifilise tooni. Räägitakse, kuidas otsitakse energiat Eesti jazz-punk-bändi Kõnts muusikast, ja saatejuht Raul Saaremets peaaegu laulab Inese klassikat „Iseendale“.

Saatejuht Raul Saaremetsa valikul hinnatakse järgmisi lugusid:

Kõnts „Solka“

Kamasi Washington „Interstellar Peace (The Last Stance)“

Haldi & ans Flamingo „Meile kahele“

Hiatus Kaiyote „Telescope“

Milline lugu võitis? Kuula podcast’ist!

„Muusikanõunikud“ läheb eetrisse koostöös Muusikalinn Tallinnaga.

Jälgi „Muusikanõunikke“ Instagramis: @muusikan6unikud

Muusikanõunikud soovitavad

Raul Saaremets soovitab

Construction x SHAPE+

Esinevad Cucina Povera (Soome) ja Morita Vargas (Argentina).

17. mai, kino Sõprus

Merit Maarits soovitab:

Close-Up Båten

Esinevad Lastkaj 14, Bad Breeding, Kardinal Synd, Skoone.

18. mai, Paavli Kultuurivabrik

Siim Nestor soovitab:

Kenorsi uue albumi esitluskontsert.

Soojendab Maiduk.

25. mai, Paavli Kultuurivabrik