„Ma olen natuke nagu räppar – mida näen, sellest räägin. Panen väikese vinjeti juurde: ma ei suuda, ma ei saa, ma ei taha. See on mu trademark (inglise k kaubamärk - Toim.).“

Teletöö on nõudnud Kristjanilt tugevat distsipliini. Ei mingeid pidusid ega inimestega suhtlemist enne saadet. „Mul saavad sõnad otsa! Et seda ei juhtuks, tuleb eelmisel päeval vait olla.“

Ma ei suuda, ma ei saa, ma ei taha. See on mu trademark.

Kristjan Jõekalda

Nii istubki ta päev enne salvestust oma toas. Isegi sõprade ega perega ei suhtle. „Naisele on hea, et ma ei töllerda ringi,“ muigab Kristjan.

Mis asi on Jõekalda „pidude kalender“ – seda kuula „Rööprähklejate“ uuest osast.

Kristjan hoiab distantsi ka oma kamraadi Teet Margnaga. Eetriväliselt suhtlevad nad vähe, erandina ühised koosolekud. „Teedule meeldib kohutavalt koosolekuid teha! Minule vastupidiselt ei meeldi ühelgi koosolekul olla. Kui aus olla, siis ei ole ma Teedu koosolekutel käinud mitu aastat. Teet on alla andnud,“ naerab Kristjan.

Kuigi mehed saavad omavahel väga hästi läbi, on nad ka jagelenud omajagu. Seda eriti algusaegadel.

LEGENDAARDNE „ROOSIDE SÕDA“: Kristjan ei tea isegi, kui palju erinevaid saateid on ta elus teinud. „Rooside sõda“ on üks tema lemmikuid.

„Meil olid tülid vanasti nii, et karvad lendasid. Iga asja üle. Küll oli saatekülaline liiga pikk, paks, vana, liiga sportlane, liiga näitleja.“

Saates paljastab Kristjan, millal ja kus toimus neil Teeduga viimane suur tüli, mis pani mehed kõndima tänaval teine teisel pool teed.

Kristjani sõnul vaid ühe teema üle pole nad kunagi tülitsenud: „Mul ei ole Teeduga olnud ühtegi vaidlust raha pärast. Ta on väga hea palgamaksja.“

Olen viimased kaks-kolm aastat hakanud aru saama, mida see isadus tähendab.

Kristjan Jõekalda

Margna toodab telesaateid oma produktsioonifirma alt ja Kristjan esitab oma töö eest talle arve. Saatest kuuled, kui palju Kristjan aastas raha oma taskusse paneb ja millised näevad välja palgaläbirääkimised kahe telelegendi vahel

Kristjan ütleb, et telekarjääri kõrvalt on tal olnud liiga vähe aega pühenduda oma abikaasale ja kahele pojale. „Olen viimased kaks-kolm aastat hakanud aru saama, mida see isadus tähendab.“ Kuidas jaksab Kristjani abikaasa Maris perevankrit vedada – seda saad teada saatest.

„OLEN VÄGA ÕNNELIK INIMENE“: Kristjan armastab üle kõige oma peret. Pildil koos poegade Kristoferi ja Robertiga ning abikaasa Marisega.

Lisaks kuuled podcast’ist, kui närvesööv oli Kristjanil esimene otse-eeter, kui rajult möödus tema ülikooliaeg, miks võrdleb ta ennast vana mööbliga, mida arvab Jüri Ratase sotsiaalmeediast ning sellest, kuidas saada edukaks ja hinnatud tegijaks.

ÜLE VEERAND SAJANDI EKRAANIL: „Meelelahutus on muutunud kättesaadavamaks ja nalja on rohkem kui vanasti. Ma ei julge aga öelda, et nalja kvaliteet on paremaks läinud,“ ütleb Kristjan.

Podcast on leitav Delfi Taskust, Spotify’st ja Apple Podcasts’ist. Samuti leiab humoorikaid videoid saatekülalistega „Rööprähklejate“ TikToki kontolt.