Koalitsioon ei saa ega saa lisaeelarve osas kokkuleppele. See riigieelarve mõistes pisike 175 miljonit eurot ei taha kuidagi kokku tulla. Mitte et ideid ei oleks. On küll, aga mis sobib ühele, ei sobi teisele. Õigupoolest on jäänud vaid paar vaidluskohta, aga kui üks saab lahendatud, ilmub kuskilt uus. Uut peavad otsima ka Tallinna sotsid, kelle kandidaat Lasnamäe linnaosavanema kohale hüppas alt, sest langes kriitika alla.

Tõrkuv kärpemasin

Täna pidi olema see päev, kus valitsus saab kokku selle aasta negatiivse lisaeelarve kärpeplaani. Pidi olema. Aga ei olnud.

Mis juhtus? Rahandusminister on koostanud juba mitu tabelit, kust ja kuidas kärpida. Lõplikku kokkulepet aga pole senini. Vaidlus on sotside esimehe siseminister Lauri Läänemetsaga, kes tahab, et sisejulgeoleku kulud käiks samuti kärbetest puutumata jääva üldiste julgeolekukulude alla.

Mida siis kärbitakse? Sõltub, millist nimekirja vaadata. Üks pärineb kuu algusest (sellel põhines ka Eesti Ekspressi lugu), teine eelmisest nädalast ja viimane eilsest.