Ainuüksi voogedastusplatvormil Spotify on lugu kuulatud 7,5 miljonit korda ning pala tõusis platvormi Global Viral Top 50* tabelis alustuseks kaheksandale kohale, püsides seejärel mitu päeva esikümnes.

„Päris pull!“ ütleb „Muusikanõunike“ külaliskriitik Korea bändist 5MIINUST. „Meil – ja ka Puuluubil – on nüüd Spotifys üle 1,3 miljoni igakuise kuulaja (monthly listenersToim.). Täitsa tore!“

Enne Eurovisioni-tralli oli 5MIINUSEL Spotifys igakuiseid kuulajaid „vaid“ 270 000.

Global Viral Top 50 tabelis oli meeste loost eespool vaid viis lauluvõistlusel osalenud lugu. Nii et Eurovisioni „järelpeol“ läheb neil märksa paremini kui päris konkursil.

„Muusikanõunike“ saatejuht Raul Saaremets kahtlustab, et selle eesmärgiga 5MIINUST ja Puuluup Eurovisionile läksidki, ning küsib Korealt, kuidas täpsemalt lugu viraalseks läks.

„Eurovisioni esimene nädal oli täis intervjuusid ja sotsiaalmeedia asju,“ räägib Korea. „Põhimõtteliselt pidime kogu aeg lõbusat tuju üleval hoidma, näitama, et oleme toredad, suudame küsimustele nutikalt vastata ja teha midagi teistmoodi.

Sellega võitsime palju Eurovisioni fännide ringkonda enda poole. See on üks päris massiivne masin, need inimesed võtavad asja väga tõsiselt ja on üsna kirglikud. Mõned Eurovisioni-fännidest käivad isegi Eesti Laulul kohal.

Loodan, et suutsime pärast ka etteastetel ja finaalis piisavalt palju pingutada, et midagi jäi inimestele meelde ja neile midagi selles loos meeldib. Meeldib kuulata täiesti arusaamatult segase pealkirjaga täiesti arusaamatus keeles lugu, mis annab mingi energia edasi.“

Saaremets uuris veel Korealt, kuidas Puuluup end maratonil üleval pidas, ja sai vastuseks: „Nad on üllatavalt kirglikud ja võimekad networker’id (e.k suhete- ja võrgustikuloojad – Toim.). Ramo on esimene mees, kes läheb kõigiga rääkima. Absoluutselt kõigiga: „Ooo, mulle meeldib teie lugu! Üliäge! Kuidas on? Saame tuttavaks! Näed, siin on talharpa. Mis pill teil on?“ Hakkab kohe sedasi pihta, isegi siis, kui talle see lugu tegelikult ei meeldinud. Pärast ütleb vaikselt, et ei, ega mulle tegelikult ei meeldi. Aga läheb ja suhtleb ikka.
Marko magab suvalistel ajahetkedel. Kui ta vähegi leiab pool tundi endale, läheb teeb väikese uinaku ja seejärel võib vabalt poole viieni hommikul kuskil ööklubis network’ida ja inimestega rääkida.
Puuluup andis endast kõik, ei passinud toanurgas.“

Saates kõlanud uut Billie Eilishi lugu hindas kõrgema hindega ainult püsikriitik Siim Nestor. Teine alaline arvustaja Valner Valme ütleb uue Eilishi kohta: „Minule kangastus maailma kõige tavalisem popmuusika!“

Korea aga kõneleb, et talle on varem Billie Eilish tohutult meeldinud, kuid uus lugu tundub talle „selline nõme 14-aastane roosa Hollywoodi plika kuskil pehme voodi peal kõhuli, jalad natuke põlvest kõverdatud, vahib udukaid, kus tal on mingi poisi pilt seal, ja võib-olla nutab ja sirvib oma päevikut. Täiesti steriilne toode.“

* Global Viral Top 50 reastab Spotifys, millised uued lood tekitavad kõige rohkem „suminat“: kui palju on loo mängitavus järsku kasvanud, kui palju inimesed lugu jagavad, kui palju oma pleilistidesse lisavad jne.

Saatejuht Raul Saaremetsa valikul hinnatakse järgmisi lugusid:

Kenors „Raha2“

Billie Eilish „Birds of a Feather“

Horror Dance Squad „Taste the Doom“

Childish Gambino „To Be Hunted“

Milline lugu võitis? Kuula podcast’ist!

„Muusikanõunikud“ läheb eetrisse koostöös Muusikalinn Tallinnaga.

Jälgi „Muusikanõunikke“ Instagramis: @muusikan6unikud

Muusikanõunikud soovitavad

Raul Saaremets soovitab

Paavli Kultuurivabrik Birthday Festival

31. mai - 2. juuni, Paavli Kultuurivabrik

Valner Valme soovitab:

5MIINUST x Puuluup albumiesitluskontsert

31. mai, Noblessneri valukoda

Siim Nestor soovitab:

Valge Tüdruk debüütalbumi „EMO G“ esitluskontsert

24. mai, Erinevate Tubade Klubi