Paraku osutus sarnaselt ehitajatega ka jurist üksnes sõnade, mitte aga tegude meheks – ettemaksu võttis küll, sisulist ja kasuliku tööd aga ei teinud.

Maria otsustas saamatust ja kasutust juristist teada anda tema ülemusele. Õigusbüroosse, mida uskus olevat oma esindaja tööandjaks, läkitatud kiri kandis pealkirja „Probleem lepingu täitmisega teie juristi poolt“.

Järgmisel päeval vastas Mariale büroo juht Indrek Põder. „ASIS Consult OÜ ei ole sellist lepingut sõlminud. Antud juhul on meie hinnangul tegemist pettusega,“ kirjutas ta.

Kaks aastat hiljem meenutab Põder Ekspressile, et juristist nimega Maksim Levin, kes Põdra bürood lepingu sõlmimisel väidetavalt esindas, ei teadnud ta midagi.

Ei saanudki teada, sest lepingus kirjas oleva isikukoodiga Maksim Levinit pole isegi mitte olemas. See oli üks väljamõeldud nimedest, mida kasutas kelm, kes aastaid hädalistele kalli tunnihinna eest juriidilise kõlaga iba ajas.

„Välja nägi ta nii, nagu näeb jõukas inimene,“ iseloomustas petist politseile üks tema ohvritest. „Ta oli pikk, 195 cm. Juustes oli halli. Tugev meesterahvas väsinud silmade ja sileda lõuaga.“