Püsikriitik Siim Nestori arvates on loo kõige efektsem omadus, et see on ründavalt õel. Ta lisab, et mingis mõttes muudab remix Smilersi loo punk-muusikaks, millega tegeles Smielrsi ninamees Hendrik Sal-Saller nooruspõlves, kui tegi legendaarset punkbändi Generaator M.

Saatejuht Saaremets teatab selle peale, et talle meeldis Generaator M kunagi väga, ning meenutab bändi kontserti, kus ta kunagi käis: „Generaator M-i kontserdil olen ma saanud oma kõvera nina. Mulle lõi kontserdi backstage’is külge Joel Steinfeldt ​– ma olin siis alaealine poiss – ja Generaator M-i bassimehel olid naistekingad jalas. See oli The elamus.“

Lisakommentaar: Saates sellest küll lähemalt ei räägita, kuid Saaremetsa kirjeldatud Generaator M-i kontsert toimus 22. jaanuaril 1982. aastal Kohtla-Järvel Viktor Kingissepa nimelises kultuurimajas.

Peol nimega „Kuum discoshow diskoteegilt „Computer““ astus üles ka sündmuse korraldaja diskor Heiki Soome ning lisaks Generaator M-ile esines Joel Steinfeldt.

PUNK JA DISKO: Ühe Ida-Virumaa legendaarseima punk- ja diskoürituse reklaam ajalehes.

Miks ja kuidas ta 14aastase punkarina kontserdi backstage’i jõudis, Saaremets ei mäleta. Küll aga mäletatakse Kohtla-Järve pungiringkondades, et peole saabunud kohalikud vene kriminaalid ähvardasid lava ees tantsinud Saaremetsa noaga, sest neile ei meeldinud, kuidas ta oli rõivastatud ja kuidas tantsis.

Saate külaliskriitik, netiraadio IDA ja plaadifirma MIDA juht ning Haigla Peo DJ Ats Luik sõnab Smilersi remix’i kohta, et kurjakuulutavus on loos küll mõnus, aga Haigla Peol ta seda lugu ilmselt mängida ei julgeks.

Püsikriitik Merit Maarits aga kostab: „Mulle meeldis, et Sal-Salleri pseudo-romantilisele vokaalile oli produktsiooniga musklit juurde antud. Lugu oli nätakas, heas mõttes.“

Saatejuht Raul Saaremetsa valikul hinnati järgmisi lugusid:

Smilers „Räägi mis sa teed (LV remix)“

Metronomy, Porij „Petit Boy“

margiiela, Chillin, TheoFuego „EiTohiksHiljaksJääda“

Kylie Minogue „Lights Camera Action“

Milline lugu võitis? Kuula podcast’ist!

„Muusikanõunikud“ läheb eetrisse koostöös Muusikalinn Tallinnaga.

Jälgi „Muusikanõunikke“ Instagramis: @muusikan6unikud

Muusikanõunikud soovitavad

Raul Saaremets soovitab:

Tjuun In 25

DJ Marky (Brasiilia), To-Sha, QBA, L.Eazy, Majestim, Yohan, Mark Slavin.

15. november, Kultuurikatel

Merit Maarits soovitab:

Blowup Festival

Esinevad Void Ov Voices (Ungari), Years of Denial (Prantsusmaa, Tsehhi), Puce Mary (Taani), Ploho (Venemaa), Kalli Talonpoika, Kannabinõid, Olotila (Soome), moshimoshi (Soome) Nova Lux, Avemaria.

12. oktoober, Paavli Kultuurivabrik

Siim Nestor soovitab:

Üle Heli festival

Lisainfo: ule-heli.ee

17.-20. oktoober, erinevad paigad Tallinnas

Ats Luik soovitab:

IDA Off Air

Cool DJ Pinball, Smoke Break DJd.

18. oktoober, IDA raadio

Puce Mary (Taani)

Esineb Blowup Festival.

12. oktoober, Paavli Kultuurivabrik.