10.11.2024, 08:30
Trühvlitoidud on sageli pettus. Ekspress võttis jäljed üles ja koges omal nahal, miks eriline seen nõnda kallis on
(29)Miks me oleme nõus nende tugevalõhnaliste seenemaitseliste friikate eest mõnes pealinna söögikohas juba 17 eurot maksma? Ekspress võttis jäljed üles ja suundus trühvlijahile.
FOTO: Erakogu
Trühvlipasta, trühvlivõi, trühvlijäätis, trühvlimajonees ja trühvlikrõpsud – kui see seen nii haruldane ja kallis on (musta trühvli kilohind on 700 eurot, valgel 2000–3000 eurot), siis kuidas saab seda meie toidukohtades nii palju olla?
Vastus on, et ei saagi.
„See, mis meie restoranikülastajate seas toimub, on päris naljakas trend – eessõna „trühvli“ annab automaatselt restoranile võimaluse toit jabura juurdehindlusega menüüsse kirjutada.
Oled juba tellija?