Võrk end üheski süüdistuse episoodis süüdi ei tunnistanud ning loobus kohtus ütluste andmisest. Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus nõudis Võrgule 10-aastast vangistust, kaitsja Sven Sillar taotles Võrgu õigeksmõistmist süü tõendamatuse tõttu..

Süüdistuse järgi ostis Võrk Kristiine keskuse Prisma peremarketist süütamise toimepanemise eesmärgil kuus klaaspudelit, täitis need bensiiniga ja sulges pudelisuud riidest tropiga. 2006. aasta 27. novembri öösel viskas ta bensiiniga täidetud ja põlema süüdatud pudelid Hans H. Luige ämma majja Maarjamäel ning tema nõuniku Tiit Maidre korterisse Lasnamäel, samuti veel ühe inimese majja Murastes - tahtes süüdata Laferme nõukogu liikme Peeter Põlluveere eluaset, kuid sattudes valesse kohta. Tiit Maidre sai süttinud vaipa kustutades kannatada ja viidi raskete põletushaavadega haiglasse, kaks Murastes kannatada saanud inimest haiglaravi ei vajanud.

Rünnakute tellimises kahtlustas prokuratuur Priit Kajarit, Imre Arakast, Assar Paulust, Jaak Tuuksamit, Rünno Linki ja Rünno Kristjuhanit. Kajari, Laferme väikeaktsionär, on kohtule ja õiguskaitseorganitele esitanud kümmekond kõikvõimalikku kaebust aktsiaseltsi juhatuse ja kaasaktsionäri suhtes, kuid kõik need on tunnistatud alusetuteks.

2008. aasta mail pidi prokuratuur kriminaalmenetluse lõpetama. Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ütles toona Eesti Päevalehele, et kuigi kohtueelse menetluse käigus koguti piisavalt materjale selleks, et pidada ärimees Hans H. Luigega seotud isikute vastu toime pandud kuriteo motiiviks vaidlust AS-i Laferme aktsiate üle ning kahtlustada eelaminitud isikuid kuriteole kihutamises, ei leitud piisavalt tõendeid, et mehed ka süüdistusega kohtupinki saata.

Lugusid samal teemal Ekspressis: