Lihtne inimene võiks olla näiteks selline inimene, kellel on lihtne elu. See eeldaks ilmselt seda, et on katus peakohal, piisav ja püsiv sissetulek, tervis korras, paar normaalset last, mingeid erilisi võlgu pole, ütleme, tööl käiakse kaheksast viieni ja seejuures kasutatakse pigem käelisi oskusi kui peaga töötamist.

Lihtne inimene sööb lihtsaid toite - maitsestab oma pika poisi hakklihamaitseainega ja kartulid kartulimaitseainega. Restoranides ei käi, eelistab midagi lihtsamat, kodulähedast nurgapubi - veel parem, ei käi sellistes kohtades. Sõidab nädalavahetuseks maale, see on piisav väljaskäimine.

Lihtne inimene loeb lihtsaid raamatuid. Naised Kati Murutari, mehed Tiit Sepat. Uudiseid vaatab Delfist või Reporterist, kuulab raadiot Uuno või Elmar. Lihtne inimene vaatab teleseriaale, näiteks "Naisevahetus" või "Õnne 13". Ajakirjadest valib "Saladused" ja mõne sellise, kus on telekava.

Lihtsal inimesel on lihtne auto, näiteks Toyota Corolla. Võimalik ka, et midagi sellist, mis on varem kasutatud, peaasi, et poleks kallis pidada. Auto võiks olla näiteks halli värvi, sest kui poriseks läheb, siis ei paista kohe välja.

Lihtsal inimesel ei ole erilist sissetulekut aga vaene ta just pole. Tal on külmutatud pensionisammas, aga ta arvab, et tema kõige parem pensionisammas on lapsed ja need peavad olema kõigil inimestel, mida rohkem, seda uhkem, sest muidu surevad eestlased välja.

Lihtne inimene on seaduskuulekas, tal on suitsuandur paigutatud õigesse kohta, oma lampidesse keerab säästupirne, aga samal ajal ta siiski vaatab, kust saaks natukene niisama nihverdada. Võimalik, et tema arvutis on viirusekaitse piraatversioon. Aga seda ta ei installinud sinna ise.

Lihtne inimene armastab elu üle kurta. Räimekilo on liiga kallis. Kompvekipaber ei tule enam lahti. Küll need lätlased on alles lollid.

Lihtne inimene räägib endast sageli kui maksumaksjast. Osa lihtsaid inimesi kirjutab end Tallinnast välja, sest ei tahtnud Savisaart, teine osa lihtsaid inimesi aga just tema valisidk ja on väga rahul ning parastavad teisi. Aga mingil moel peab ju oma meelsust näitama, ja mingi rõõm peab ju elust olema, eks.

Lihtsad inimesed on huvitatud seksist, aga samas püüavad teha nägu, et ei ole. Lihtsate inimeste pärast sünnitavad lihtsad leheneegrid lihtsaid lugusid sellest, kuidas mõni staar rindu paljastas või ei kandnud aluspesu. Selline asi upitab lihtsat inimest.

Lihtsal inimesel ei ole probleeme. Tema lapsepõlv oli mõõdukalt õnnelik, suuremate füüsiliste ja psüühiliste traumadeta.

Lihtne inimene pole liiga ilus, aga ka mitte ülemäära kole. Võib-olla veidike ülekaalus, aga mõõdukalt. Ta ei taha silma paista, talle meeldib olla osakene massist, sest nii on turvaline.

Lihtsal inimesel puuduvad ambitsioonid, või on need purunenud ja ta on leppinud sellega, et ta on kõigest lihtne inimene, kes ei vääri midagi enamat. Ta on lihtne inimene ja ta on asjadega rahul nii nagu need on. Kuigi jah, on selliseid asju, mille kallal võiks võtta, aga ega elu sellest seisma ei jää.

Lihtne inimene on vähenõudlik. Ta küll võiks tahta paremat, aga üldiselt arvab, et käib küll.