Täna pärastlõunal tulistas killer Kalmanovitši Mercedese pihta mitu valangut. 61-aastane Ärimees suri saadud haavadesse. Leedus sündinud, omal ajal(täpsemalt 1971. aastal) Nõukogude liidust Iisraeli emigreerunud ärimeest peeti juba 1980.tel aastatel üheks rikkamaks nõukataustaga ärimeheks üldse.

Ta rajas N Liidu lagunemise järel Venemaale võimsaid kaubanduskeskuseid, tõi esinema esimeses suurusjärgu popstaare ja estraaditähti( Michael Jackson, Liza Minelli, Tom Jones jne).

Kõige selle kõrval sponsoreeris hoogsalt ja kirglikult Vene korvpallimeeskondi-naiskondi. Muide on peasüüdlane selles, et Vene naisteliigas mängivad talvehooajal kõik maailma parimad mängijad. Kalmanovitšile peab tänulik olema ka Leedu kuulsaim klubi Kaunase Žalgiris, mida korvpallihuviline juut ka raskematel aastatel suurel määral toetas

Tõsi, musta plekina on Kalmanovitši eluloos fakt, et 1988. aastal mõisteti mees Iisraelis süüdi NSV Liidu kasuks spioneerimises ning mõisteti üheksaks aastaks vangi. Viis aastat hiljem sai ta ennetähtaegselt vabaks.