Kõigile asjaosalistele teada.

Kuid. Kui ma möödunud aasta jooksul Meelisega tänaval kokku põrkasin – ta astub pika sammuga, sirge rühiga, soliidses palitus, portfell käes ja juuksetukas laitmatu kurv – ja küsisin, mis uudist, üllatas ta alati millegagi. Tema uudised jõudsid aina uutesse loomevaldkondadesse. Sageli kuhugi, mida üle viie aasta tagasi ühest ­house-muusikajüngrist, kes ­Rakvere öös mulle oma sõpradega pudelist leiget vodkalonksu pakkus – ja sellele sooja kaljajooki peale –, ei osanuks tingimata oodata.

Näiteks võib ta öelda, et:

“Mul tuleb uus plaat välja.”

See on mõistagi teada teema, kuid tema möödunud aastal ilmunud esimene album “Must pesu” Enn Tiidumaa nime all (varem oli ta Geminice, samuti projektides Far-Out, Paradigmad, Minimal Experience of Rakvere) ilmus pakituna musta sukka.

Meelis: “Hausipede teema on ikka väga sügaval sees. Võid hausi ühel hetkel kõrvale jätta, kuulata aasta läbi hoopis muid asju, kuid sellest ei saa üle ega ümber. Tiidumaa plaat võinuks hoopis muu muusika olla.
Samuti oli see juhtum turundus-ABCst. Enn Tiidumaa on justkui Ants Laidami pseudonüüm. Ma ei tabanud ära, et hausipedede jaoks, kes käivad Privés, ei lähe need kaks asja absoluutselt kokku.”

“Ma teen nüüd üht uut muusikaprojekti.”

Kah loogiline, aga Tiidumaa uus bänd Ehitajad tähendab, et laval on lisaks temale sõbrad, kes ongi ehitajad. Üks keevitab, üks teeb hääli, laob müüri või mida iganes. See on tema pop-projekt, milles saab house’i ja Prodigy hübriid. “Proovime kohe aasta algusest alustada seitsme singli välja andmisega. Albumivärk on surnud. Muusika on olemas, väga loodan ka suvetuurile jõuda.”

“Me korraldame ühe peo, mis algab mu korterist ja millest on veebis otseülekanne.”

Tiidumaa on ka DJ ja promootor ning koos Haapsalust pärit DJ Ott Kelpmaniga on nad ette võtnud kaheosalise peo “Symptomid + Syndroom”.

Põhiosa toimub Kinomaja ruumides, kuid soojendus “Symptomid” Meelise 90ruuduses vanalinna korteris. Kinnine – 100 (!!!) kutsutud külalisega – pidu live-esinejate ja DJdega, mille ülekanded toimuvad veebikaamerate abil worldwide.

“Mõte on selles, et sul oleks reede õhtul välja minnes mingi asi, millega end üles kütta. Muidu kuulad youtube’i või passid igavat telekat, aga et saaks enne pidu juba mingi emotsiooni.”

Tema korteris esinesid Needikunn, Dr Love, Tambet, Kalvik, Ehitajad ise ning: “Veider oli see, et inimesed ei julenud end kaamera ette toppida.
Kõik tahtsid kööki jooma minna.”

Järgmine “Symptomid+Syndroom” toimub veebruaris. Ning promootor loodab, et koos Itaalia filminädalaga.

“Mul tuleb filmi esilinastus.”

Möödunud aastal võttis Tiidumaa üles 17minutilise veebifilmi “Kasiino”. “Sellega läks, nagu pidi,” ütleb režissöör. “Sõpradele meeldis, ülejäänud ei saanud pihta. Peakski veebis sellele ligipääsu ära keelama, niikuinii keegi pihta ei saa. See oli rohkem selleks, et endale tõestada “ma teen filmi ära”.”

Aga siiski plaanib ta järgmist. Mille kohta ta julgeb kasutada juba toekamat sõna “lühifilm”. “Stsenaarium on valmis, osatäitjad paigas, nüüd on vaja aega ja raha.”

“Mul peaks raamat ilmuma.”

Proosaraamat. Mis on tal juba aastaid valmis, kuid nüüd plaanib sellele aktiivsemalt kirjastajat kalastada. Kahe lühijutuga. Tugeva autobiograafilise põhjaga “Ära uuri elu”, mille teemaks on puberteet, rate.ee, pohhuism, ning “Kristlik arvutisalong”, mis räägib kristlikus arvutisalongis töötamisest.

“Ladus lugemine lihtsalt. See kõik kokku on looming, kuna teen nii erinevaid asju, siis jääb ekslik mulje, et rabelen hästi palju.”

“Tahan teha eestikeelse raa­ma­tu muusika turundamisest.”

Neti- ja turundusagentuuris e-mail-turunduse ja sotsiaalmeedia valdkonna peal töötav Meelis avastas, et eesti keeles ei ole ilmunud mitte midagi muusika promopoolest, leidis, et seda on vaja, ja ajab seda nüüd kokku.

Koos Ingrid Kohtlaga.

“Bändid ise ei ole nii hakkajad, et välismaist kirjandus lugeda. Ja need, kes loevad, on juba nii profid, et teavad nii ehk naa kuidas asjad käivad. Rumal oleks mitte huvituda sellest, kuidas oma loominguga õige publikuni jõuda.”

“Ma olen modell.”

Ma luiskan. Midagi nii lolli ei ole Meelis mulle ealeski öelnud. Ega ta sellega reaalselt ei tegutsegi, aga ühe modelliagentuuri veebiküljel on ta näopilt üleval. “Ma olen vaid mõned korrad catwalk’il jalutanud. Üsna veider, aga ma ei olegi suuremat pingelangust kogenud kui pärast catwalk’i. Sul on väga lihtne kõike ideaalis teha, erinevalt tunnisest esinemisest või tunniajasest kõnes ettekandega.”

* vaata ka www.tiidumaa.ee