Eile peatasid korrakaitsjad Hilja Järve maja ees autosid ning küsitlesid inimesi, ega nad ei juhtunud seal kandis eelmisel päeval midagi kahtlast nägema. Mõrvapaigas otsisid asitõendeid üle 30 uurija ja politseiniku.

Politsei kõneisik keeldus kohalikele lehtedele ütlemast, kas mõrvarelv on leitud või mitte.

Upper Deerfield on tuntud oma suhteliselt arvuka väliseestlaste kogukonna poolest. Hilja ja tema abikaasa August olid Northeasti Luteri kiriku koguduse liikmed.

Nende poeg Mati Järve on USAs üliedukas kohtuadvokaat, kes keskendunud hagidele, mis puudutavad tervisekahjustusi, vigastusi ja valesid tööpraktikaid. Tema klientidele on rahuldatud kohtus kuni 30 miljoni dollarini küündivaid hagisid. Järve kuulub ka eksklusiivsesse kohtuadvokaatide klubisse "Million Dollar Advocates Forum".

Kui August 2006. aastal suri, hoolitses vanaproua eest tema õepoeg Todd Oja, keda Hilja oli kasvatanud imikueast saadik.

Hilja naaber, samuti Eestist Ameerikasse emigreerunud Evi ütles kohalikule reporterile, et tundis naist juba 50 aastat. "Siinne Eesti kogukond on väga lähedane. Ta oli üks kenamaid inimesi, keda tundsin"

Mati Järve sõnul on kõrges eas emaga juhtunu ülimalt traagiline. Järve ütles, et Eesti kogukonna liikmed on juba helistanud ja oma tuge pakkunud.

PS: Videoklipp pärineb kolmapäevast, kui politsei ei olnud veel kinnitanud, et tegemist oli mõrvaga.

View more news videos at: http://www.nbcphiladelphia.com/video.