LSVenture’it nimetab ta investeerimis- ja nõustamisettevõtteks, fookusega Šveitsi ja Eesti turule. Ettevõttes töötavad lisaks Kadrile ja Patrickule Montenegro päritolu finantsist Natasa Savkovic ning TTÜ keemia- ja materjalitehnoloogiadoktor Ildar Nisamedtinov.

Firma tutvustab end kui Põhjala ja Šveitsi esimest innovatsioonikapitalisti. See Harward Business Review’s 2007.aastal avaldatud termin tähistab kapitaliste, kes ei investeeri firmadesse mitte raha, vaid pigem teadmisi, kogemusi ja aega.

Sisuliselt tähendab see seda, et startup ei vaja LSVenture teenuste kasutamiseks raha ning LSVenture toetab ettevõtteid mitterahaliselt erinevate teenuste näol, saades ettevõtetes vastutasuks osalusi. Lisaks investeerivad innovatsioonikapitalistid oluliselt varasemas staadiumis äriprojektidesse kui tavalised riskikapitalistid ja niiöelda äriinglid.

LSVenture portfellis on tervelt kuus projekti. Näiteks koostati äriplaan, tehnoloogiaauditi ja peeti litsentseerimise läbirääkimisi Eesti päritolu Rootsi teadlase Ülo Langeli firmale Cepep, mis uurib uut vähiravimeetodit.

Samuti on firma aidanud kaasata ligi 20 miljonit krooni Arengufondi ühele seni põnevamale investeeringule – mulla bakteriaalset koostist analüüsivale Eesti firmale BiotaP.

Šveitsis susisevad LSVenture’il kaks startupi. Vunderi ettevõttel on osalused suitsetamissoovi vähendavat suuspray’d arendavas projektis Less ning kiire elutempoga inimestele poolvalmis gurmeeroogasid pakkuma hakkavas firmas Delicioustaste.

Suuremad lootused on Vunder aga pannud ühele eriti auahnele ettevõtmisele Tallinna Tehnikaülikoolis. Teadlaste grupp eesotas Raivo Viluga töötasid välja peene tehnoloogia kiireks ja efektiivseks rakudiagnostikaks ja -disainiks. Tehnoloogia abil saab molekulidest baktereid kokku panna nagu legosid, pannes baktereid nii sünteesima aineid, millised parasjagu vaja. Rakenudst võiks saavutus leida näiteks biokütusetootmisel, ravimi- või toiduainetööstuses

Vunderi missioon on ehitada üles Eesti teadlaste suhted maailma suurte biotehnoloogia- ja farmakompaniidega nagu Dow Chemical, DSM ja Clariant. Ta on kaardistanud nende firmade ootused ning alustanud nende tutvustamist Tartus ja Tallinnas, küsides teadlastelt, mis neil pakkuda on.

www.testmarket.eu