Üks Kappeti vastaste eestkõneleja, tantsuklubi Royal juhatuse liige Marek Aunver toob Kappeti tegevuses välja rea vastuolusid. Näiteks on Kappet Aunveri sõnul lasknud 2007. aasta Eesti meistrivõistluste korraldamiseks mõeldud üle 700 000 krooni kanda stipendiumina oma tuttava arvele. Samuti näidanud 2009. aasta meistrivõistlustel ametlikku piletitulu tegelikust mitu korda väiksemana ja lasknud võistluselt kilekottides sularaha ei tea kuhu viia. Ka pole Aunveri väitel liidu kaudu jõudnud korrektselt treenerite ja kohtunikeni olümpiakomitee toetusrahad.

2010 mais avaldasid 14 klubi liidu juhatusele umbusaldust, kuid nende avaldus ei läinud läbi. Protestijad on algatanud mitu hagi. “Liidus tehakse seatempe!” põrutab Ants Tael, kes asutas kunagi tantsuspordiliidu. “Üleilmne diletantide pealetung tantsuspordi juhtimise juurde on nüüd meilegi jõudnud.”

Tael ütleb, et liidus liiguvad suured rahad – toetused, liikmemaksud, pearahad –. mis on Kappeti asja juurde meelitanud. “Lühikese ajaga on selline jama kokku keeratud, et ei oska kõigele pihtagi saada,” ütleb staažikas pedagoog.

Tael näeb vaid ühte lahendust: “Ivo minema, kogu see armetute tegelinskite kamp, kes ei tea tantsust midagi, laiali!”

Tantsuspordiliidu president Kaia Jäppinen olevat tõsiselt paanikas, sest mitmed seatembud on talle tulnud üllatusena. Ta lubab Ekspressile olukorda selgitada, kuid enda antud tähtajaks seda ei tee. ETSLi pressiesindaja Kristine Esko Veskimäe ütleb, et tal ega Kappetil pole teema kohta midagi öelda.

Kaia Jäppineni kommentaar, lisatud 23.02.11 hommikul:
Ma ei eita, et ETSL-is on olnud erimeelsused liikmete (kes on juriidilised isikud, kuid millede juhtideks on väga värvikad isiksused) vahel niikaua, kui ma vähegi ETSL-I ajaooga kursis olen. Seda nii eelmise juhatuse ajal (kellega mul oli samuti võimalus koostööd teha) kui ka tänase istuva juhatuse perioodil. Olen pidanud ETSL-i presidendi ametit 5 aastat, mis on piiisav, et end asjadega kurssi viia. Samas, erimeelsused on tingitud nii isiksustevahelisest mittesobivusest või lihtsalt väiklusest ja põlvkondade vahelisest erinevusest, ka tantsu koolkondade erinevusest. Omades pikka kogemust Tallinna abilinnapeana ja ka ise kunagise tantsijana, tean väga hästi, et pea kõigis spordialaliitudes ja loomeinimeste liitudes on olemas alati koalitsioon ja opositsioon, seda sõltumata valitsuskoalitsioonist ja linnavõimudest. Täpsustuseks: Ivo Kappet ei ole juhatuse esimees (vt, ETSL põhikiri www@dancesport.ee), vaid asepresident ja juhatuse liige, võrdsetes õigustes kõikide teiste juhatuse liikmetega. Tänaseks ei ole juhatus ega ETSL-i audiitor täheldanud rahade väärkasutamist, kõik vastavad otsused on ka kinnitatud ETSL-i üldkoosoleku poolt. Teie poolt väidetud nn. klubide ähvardamise kohta puuduvad mul isiklikult ja juhatusel andmed, et sellised tegevused oleksid aset leidnud.

Olen seisukohal ja mida näitab ka praktika, et ega erimeelsusi lõpuni lahendada ei olegi võimalik. Olen viimasel ajal kohtunud erinevate osapooltega ja kuulanud ära nende seisukohad. Minu kui ETSL-i presidendi eesmärk on eesti tantsuspordi areng tervikuna, andes võimaluse arenguks kõikidele klubidele - ETSL-i liikmetele ja mitte lahterdada klubisid eliitkulbideks ja nn. tagantsörkijateks, mida paraku paljud eliitklubide juhid taotlevad. Kõik on ajas muutuv: need klubid, kelle tantsupaarid olid üliedukad 5-10 aastat tagasi, ei pruugi enam seda olla, asemele tulevad teised klubid oma paaridega – kõik määrab tantsuklubi tugevus ja pedagoogide –treenerite pädevus ja ka üldine sisekliima klubis.

M ei tea, kes on Eesti Ekspressile olnud infoallikas, kuid tahan märkida, et tänane ETSL-i juhatus töötab valdavalt üksmeeles ja just nimelt eesti tantsuspordi arengut silmas pidades ning eesmärgiga saavutada koostöö erinevate klubide ja isiksuste vahel. Ma olen ka teadlik, et Eesti Tantsuõpetajate Liit Ants Taela isikus on külastanud erinevaid kõrgeid istitutsioone ja kritiseerinud ETSL-i tegevust. Siinkohal pean mainima, et ETSL-il ja Eesti Tantsuõpetajte Liidul ei ole mingit formaal-juriidilist seost. ETSL on mitmeid kordi teinud ettepanekuid Eesti Tantsuõpetajate Liidule nii koostööks kui ühinemiseks või liikmeks astumiseks, kuid paraku on need ettepanekud saanud negatiivse tagasiside.

Minu seisukoht on: jätkem iskiklikud ambitsioonid kõrvale ja mõelgem Eesti tantsuspordi arengule tervikuna. ETSL on avatud koostööks erinevate organisatsioonidega, kuid silmas pidades avatud suhtlemist ja spordis kehtivaid põhimõtteid – kes on parem ja tugevam, see võidab, kuid ausalt ja ilma ebaausate võtete kasutamiseta.

ETSL juhatuse nimel

Kaia Jäppinen
ETSL president