18.10.2011, 08:38
Nädala retsept: Värviline carpaccio Eesti tomatitest ja Vahemere anšoovistest
Pärnu menukohviku Supelsaksad sügisehitt
neljale
- Vaja läheb
- ■3 eri värvi Eesti tomateid
- ■3 anšoovist
- ■sellerilehti
- ■musta pipart
- ■palsamikreemi
- ■saiakrutoone
- ■rosmariinilehti
- Õlikastmeks
- ■3 sl õli
- ■1 sl punase veini äädikat
- ■veidi soola
Valmistamiseks
lõika tomatid õhukesteks viiludeks ja laota läbisegi vaagnale. Jahvata peale pipart. Piserda üle õlikastmega. Lõika kaks anšoovist pisikesteks tükkideks ja puista tomatite peale. Raputa peale peeneks hakitud seller. Lisa kuldpruuniks praetud krutoonid ning kaunista palsamikreemi, pikkupidi pooleks lõigatud anšoovise ja rosmariinioksakestega.
Magusamaitselised Eesti tomatid, tugevamaitseline seller ja soolane anšoovis moodustavad imelise koosluse!