Tehnohiiglase Apple’i viimase kvartali kasum 13,1 miljardit dollarit ületab enam kui 20 korda Eesti 2012. aasta riigieelarve. Apple’i sularahavarud (ligi 100 miljardit dollarit) on aga ligi neli korda suuremad kui Eesti aastane sisemajanduse kogutoodang.

Isamaaliidu endine peasekretär Andres Ammas teatas, et soovib IRList välja astuda. Ammas palus vastava teate edastada regionaalminister Siim-Valmar Kiislerile, kes on “saanud oma tahtmise”.

Hollandi politsei pidas eelmisel nädalal kinni kaks Eesti kodanikku — isa ja poja, keda süüdistatakse Norras katamaraani varguses. Mehed olid 350 000 eurot maksva meresõiduki toimetanud Põhja-Hollandisse Texeli saarele. Hollandi korrakaitseorganid otsivad taga ka kolmandat kahtlusalust.

Florida kohus mõistis süüdi 70aastase Marin Mutafov Christo, kes andis oma poole noorema eestlannast naise Anu elamisloa eest USA sisejulgeolekuametnikule 10 000 dollarit altkäemaksu. Ka Anu vahistati, kuid tema mõistis kohus õigeks.

Marketingi instituudis jaanuari lõpuni toimuvale Eesti ettevõtete ekspordijuhtide värbamise konkursile on avalduse esitanud juba üle 250 noore. Taas on palju kandidaate välismaalt, reedel helistati isegi Süüriast.

Eestis varjupaiga saanud põgenike elu on kibe. Linnad ja vallad ei taha võtta neid oma territooriumile elama. Põgenikel on raskusi arstiabi saamise ning eesti keele kursustele pääsemisega. Õiguskantsler Indrek Tederi hinnangul pole sotsiaalministeerium põgenike heaks viis aastat lillegi liigutanud.