Esindatud on ka teine äärmus — paadunud roolijoodikud ja vargad, kes mõisteti vangi, sest muud ei jäänud üle — järjekordsed kuriteod pandi toime katseajal ja isegi kui vangistus asendati üldkasuliku tööga, hoiti sellestki kõrvale…

Paljud neist kurjategijatest said esialgu tingimisi karistuse või siis vabastati vanglast tingimisi ennetähtaegselt. Selle asemel, et hakata käituma normaalse inimese kombel, saatsid nad kriminaalhooldaja pikalt või sooritasid mõne uue sigaduse ning meie leebe kohus oli sunnitud nad (uuesti) vanglasse suunama.

Nagu nüüd paljudele üllatuseks selgub, ei hakka isegi kohtu hammas kõigi peale… Olukord, kus vanglast hoidumise eest sanktsioone ei järgne, on ebaõiglane nii ausate kodanike kui ka “kohusetundlike” kriminaalide silmis. Uus justiitsminister peab leidma lahenduse, sest eelmine keskendus (antud valdkonnas) üksnes vangide arvu vähendamisele.

Avaldame nimekirja tähestiku järjekorras.

Edvard Aasnurm (22)
Röövimine.
Vangistus: kolm aastat.

Tegu: haaras jaanuaris 2009 joomingu käigus kööginoa ja hakkas sellega vehkima, soovides endale võõrustaja sülearvutit. Lõi kaht kannatanut rusika, tooli ja pudelikaelaga, haaras arvuti ja põgenes.

Detsembris 2010 mõisteti Venezuelas ligi kolmeks aastaks vangi.

Rein Alver (42)
Kupeldamine.
Kolm aastat.

Värbas 2007.aasta suvel kaks naist ja saatis nad Saksamaale Lübeckise prostituudiks. Sai endale osa teenistusest. Kohus mõistis esialgu neli kuud reaalselt, ülejäänu tingimisi.

Reijo Atto (24)
Narkokuritegu, peksmine.
Aasta, neli kuud ja 28 päeva.

Oli märtsis 2007 Tallinnas amfetamiini-diiler. Suvel-sügisel 2005 ärandas Raplamaal võõra auto, mille sõitis puruks ning osales Hagudi kaupluse ühes peksmises. Kohus määras talle kolm aastat ja kolm kuud vangistust. Mees vabanes ennetähtaegselt, kuid rikkus tingimusi.

Rain Boitsov (35)
Lapseealise sundimine suguühendusele.
Neli aastat.

2005.aasta suvel tegi Boitsovil interneti teel videosalvestuse kahest 12-aastasest paljast tüdrukust. Päev hiljem meelitas ta need tüdrukud enda korterisse ja teatas, et näitab videot nende vanematele, kui lapsed tema nõudmisi ei täida. Niisiis pidid tüdrukud perverdi peenist hõõruma, kuni mingil põhjusel ukse taha koputama tuldi.

Kannatanud teatasid kuriteost alles kolm aastat hiljem. Boitsov eitas oma süüd lõpuni. Mõisteti lõplikult süüdi alles mullu augustis.

Sergei Bondarenko (35)
Röövimise katse.
Kolm aastat.

Varem kolm korda karistatud mees lõi üht naisterahvast kruusiga pähe nii, et kruus purunes. Haaras laualt naisele kuuluva telefoni ja jooksis ära. Naine jooksis talle järele ja helistas oma teiselt telefonilt iseenda numbril. Bondarenko käes helises telefon ja keegi mees püüdis ta kinni.

Aleksandr Butin (28)
Narkokuritegu.
Kolm aastat. Omandas ja hoidis ecstacy tablette ja marihuaanat.

Vladimir Bõtškov (29)
Vargused.
Kuus kuud.

2010.aastal pööras kohus täitmisele 10 aastat tagasi määratud tingimisi karistuse.

Semjon Demtšenko (26)
Korduv vargus.
Kuus kuud.

Varem neli korda karistatud mees varastas juulis 2009 Tallinnas Kadaka tee 74b ette pargitud Mercedeselt neli rehvi koos velgedega.

Albert Devjatkin (31)
Korduv vargus.
Seitse kuud.

Sai karistuseks kaks aastat ja neli kuud vangistust, millest suurema osa ära kandis. Vabanes ennetähtaegselt, kuid rikkus tingimusi.

Dennis Einasto (23)
Korduv vargus.
Kolm kuud.

Üritas varastada Comarketi poest purki mustikasiidrit väärtusega 1,46 eurot, kuid jäi turvamehele vahele. Oli samal ajal katseajal, sestap nõudis prokurör talle reaalset vangistust, millega noormees kokkuleppemenetluses ka nõustus. Netifoorumites hoiatatakse Einasto kui kelmi eest.

Kristo Everst (26)
Joobes juhtimine.
Viis kuud.

Viibides tingimisi vabaduses, juhtis juulis 2007 Kohilas Kooli tänaval Ford Sierrat, olles 2,3-promillises joobes. Netiotsing näitab, et üks sellenimeline asub Walesis.

Anna Ivanova (25)
Röövimine.
Kolm aastat.

Tungis koos kaasosalisega septembris 2003 Kohtla-Järvel kallale samas seltskonnas olnud inimesele, kellelt võeti vägivalla abil rahakott 500 krooniga, käekell ja mõned pakid sigarette.

Semjon Jefimov (30)
Vargus, valeraha kasutamine.
Kolm aastat ja kuus kuud, millest kandis ära aasta ja 10 kuud.

Vabastati ennetähtaegselt, kuid ei täitnud kontrollnõudeid ja lahkus välismaale.

Ivan Jegorov (27)
Kelmus.
Aasta ja kaheksa kuud.

Sai tingimisi, kuid karistus pöörati täitmisele.

Margus Jõe (33)
Omastamine.
Kaheksa kuud.

Jättis täitmata kohustuse hüvitada kuriteoga tekitatud kahju, kuigi andis korduvalt lubadusi. Lõpuks pöördus kriminaalhooldaja kohtusse ja nõudis karistuse täitmisele pööramist. Viimastel andmetel elab Soomes.

Taavi Jõgiaas (20)
Autorüüstamine.
Kümme kuud.

Tungis kevadel 2008 Tartus viide sõiduautosse, neist ühest varastas maki. Lisaks varastas ühe rolleri (Tänaseks (25.09.18) on Taavi Jõgiaas rikkumise eest karistuse kandnud ja mainitud episood on ammu kuriteoregistrist kustutatud).

Meelis Jürimäe (46)
Riisumine, rahapesu.
Kaks aastat, 10 kuud, 17 päeva.

Mõisteti süüdi Tartu Kaubahalli juhatuse liikmena ettevõttele kahjulike tehingute tegemises isikliku kasu (üle kahe miljoni krooni) saamiseks ning rahapesus. Pidi vanglasse minema juba 2006.aasta juunis.

Rünno Kallas (24)
Kelmus, peksmine.
Aasta ja 10 kuud.

Olles varem kolm korda karistatud ja katseajal, tungis märtsis 2008 Tartus huligaansel ajendil kallale ühele ohvrile, keda peksis käte ja jalgadega. Võttis võõrast telefoni kasutades 3000 krooni sms-laenu.

Valdeko Kallaste (38)
Röövmõrv.
Kaks aastat ja 10 kuud.

1996.aastal mõisteti 14 aastaks vangi mõrva eest — tappis röövimise eesmärgil Raplamaal 90-aastase mehe. 2007 lasti ta ennetähtaegselt vabadusse, kuid ei täitnud kontrollnõudeid ja siirdus välismaale uusi kuritegusid toime panema. Kuulutati Eestis tagaotsitavaks, tabati Inglismaal, kus mõisteti juulis 2009 juveelipoe röövi eest seitsmeks aastaks vangi.

Julia Kiuru (21)
Narkokuritegu.
Kolm aastat ja neli kuud.

Äritses 2008.aasta suvel Ida-Virumaal marihuaana ja ecstacy’ga, olles samasuguse kuriteo eest juba tingimisi karistatud ja katseajal. Taotles kohtult vangistuse edasilükkamist seoses rasedusega, kuid kohus keeldus.

Aleksandr Kivi (47)
Võimuesindaja solvamine.
Kuus kuud.

Kuus korda karistatud mees mõisteti vangi politseinike korduva sõimamise eest, olles tingimisi vabaduses. Süüdistati ka ühe Land Cruiseri väljapetmises, kuid Riigikohus mõistis ta õigeks.

Harry Klein (51)
Varastatud asja omandamine.
Kaks aastat ja kuus kuud.

Mõisteti neljaks aastaks vangi, sest ostis 2005.aastal 10 000 krooni eest Eduard Wiiralti gravüüri Põrgu, mis oli varastatud Viinistu kunstimuuseumist. Kohtuotsuse kuulutamisele mees ei ilmunud ja varjas ennast mõnda aega. Lõpuks oli vanglas poolteist aastat, vabanes ennetähtaegselt, ent nüüd on “õhku” jäänud karistus täitmisele pööratud.

Jura Kolonistov (32)
Korduv murdvargus.
Kaheksa kuud.

14 korda karistatud.

Urmas Komarov (29)
Narkokuritegu.
Üheksa kuud.

Neli korda karistatud mees vabanes kuue aasta pikkusest vangistuses üheksa kuud varem tingimisi. Rikkus kohustust hoiduda katseajal alkoholi tarvitamisest. Väitis kohtus, et talle segati salaja alkoholi limonaadi sisse, kuid seda ei usutud.

Jevgeni Korotki (24)
Narkokuritegu.
Neli aastat ja neli kuud.

Olles tingimisi vabaduses, jätkas narkoäriga (peamiselt amfetamiin) tegelemist, kuuludes Tartus tegutsenud kurikuulsasse Nikolai Kohtovi bandesse.

Stanislav Košelev (25)
Peksmine.
Üks aasta.

Tungis mais 2008 Pärnus arvutiklubis kallale ühele mehele, keda peksis rusikate, jalgade ja kiviga, põhjustades muuhulgas ajuvapustuse. Sai tingimisi, kuid rikkus kontrollnõudeid.

Mario Kramin (28)
Korduv vargus.
Kolm aastat ja kolm kuud.

Olles röövi eest tingimisi saanud ja katseajal, varastas ühest Tartu korterist sülearvuti ja mobiiltelefoni.

Tanel Kraut (23)
Vargus.
Kaks kuud.

Varastas 2007.aastal isikute grupis Raplamaal ühest garaažist ligi 5000 krooni eest asju, sh auto radiaatori, traktori karteri põhja jms.

Marko Kungla (25)
Liikluskuritegu.
Kaks aastat.

Kriminaalkorras karistamata, kuid liiklussüütegude eest 31 (!) korda karistatud mees sõitis 2006.aasta oktoobris Tallinnas Pärnu maanteel ülekäigurajal otsa jalakäijale, kellel õnnetuse tagajärjel murdus sääreluu. Sai tingimisi, kuid rikkus nõudeid.

Oleg Kužovnik (41)
Korduv joobes juhtimine.
Üks aasta.

Olles katseajal samasuguse kuriteoga seoses, juhtis 2008.aasta juulis Pärnus autot joobeseisundis.

Kaido Kuusik (36)
Ülalpidamiskohustuse rikkumine.
Viis kuud ja 18 päeva.

Viis korda kohtulikult karistatud mees mõisteti vangi, sest hoidus kuritahtlikult kõrvale oma tütre ülalpidamise kohustusest. 2006.aastal oli sama kuriteo eest juba tingimisi saanud. Elas kohtupidamise ajal Inglismaal ega ole tänini asunud talle mõistetud vangistust kandma. Varem karistatud muuhulgas kuritahtliku huligaansuse ja kaitseväeteenistuse kohustusest kõrvalehoidumise eest.

Dmitri Lavrov (41)
Mõrvar.
Neli aastat ja kaks kuud.

Aastal 2000 mõistis Viru maakohus Lavrovile mõrva eest 13 aastat vangistust. Ta vabanes vanglas ennetähtaegselt 2008.aasta suvel, kuid ei täitnud vabastamise tingimusi — tarvitas alkoholi ja vägivallatses. Sellega seoses määras kohus detsembris 2009, et Lavrov peab kandmata karistuse vanglas lõpuni kandma.

Silver Lees (26)
Liikluskuritegu.
Aasta, 10 kuud ja 19 päeva.

Lees sõitis 2007.aasta suvel purjus peaga Võrumaal Uue-Antslas, kaotas ühes ohtlikus kurvis auto üle kontrolli ja masin rullus üle katuse. Kaasreisija, 14-aastane tüdruk paiskus autost välja tiiki ja uppus. Lees oli pärast avariid üle kahe kuu vahi all. Kohus mõistis tapjajuhi vangi, kuigi mees väitis, et jõi puskarit alles pärast avariid.

Taavi Liiv (26)
Karistuse kandmisest kõrvalehoidumine.
Kuus kuud ja 27 päeva.

Kümme korda kohtulikult karistatud Liiv mõisteti vangi, sest juhtis autot, kuigi temalt oli kohtuotsusega juhtimisõigus ära võetud.

Marek Lill (33)
Varguse katse.
Üks aasta.

Oli katseajal, kui püüdis mullu märtsis ja aprillis kahest Tartu Säästumarketist varastada sinki, rulaadi, juustu ja šokolaadi, kuid turvatöötaja sekkus.

Vladislav Lotta (48)
Karistuse kandmisest kõrvalehoidumine.
Viis kuud ja 14 päeva.

Roolijoodik mõisteti vangi, sest juhtis autot, kuigi temalt oli kohtuotsusega juhtimisõigus ära võetud.

Leila Luik (19)
Vargus.
Kolm kuud ja 28 päeva.

Varemgi varguste eest karistatud naine näppas ühest Viljandi korterist rahakoti, tekitades kahju üle 600 krooni. Kohus asendas vangistuse üldkasuliku tööga, kui Luik ei täitnud seda kohustust. Mullu mais pööras kohus vangistuse täitmisele.

Siim Lääne (26)
Vargused.
Kaks aastat, seitse kuud ja 27 päeva.

Tagaotsitav juba ligi viis aastat.

Sergei Mahhorin (49)
Vargus.
Aasta, viis kuud ja 28 päeva.

Kümme korda karistatud mees mõisteti suvel 2010 süüdi elektrivarguse eest, millega tekitati Eesti Energiale 75 000 krooni kahju. Lisaks pani toime korterivarguse.

Elari Maranik (29)
Avaliku korra raske rikkumine.
Viis kuud ja 28 päeva.

Juri Martõnenko (29)
Narkokuritegu.
Kuus kuud.

Omandas 2007.aastal ligi 20 grammi amfetamiini, mida üritas viia Tallinna vangla kinnipeetavale, kuid jäi ametnikele vahele.

Pavel Morozov (23)
Kelmus, võltsimine, avaliku korra raske rikkumine.
Kümme kuud.

Kolm kuritegu: võttis võõrast paroolikaarti kasutades rohkem kui 30 000 krooni eest kiirlaene. Üritas võltsitud pangaväljavõtte abil saada BIG-ist 75 000 krooni laenu, kuid võltsing nähti läbi. Ründas üht meest pipragaasiga.

Ivan Muzõka (57)
Peksmine, tapmisähvardus.
Kuus kuud.

Varem karistamata mees peksis korduvalt oma elukaaslast ning ähvardas teda tapmisega. Sai tingimisi, kuid rikkus kontrollnõudeid.

Rene Nael (53)
Vargus.
Kuus kuud.

Üheksa korda karistatud, 2008.aastal mõisteti vangi varguse eest, mille pani toime koos alaealise Edgar Seljandiga — viimane sai kuulsaks mõni aasta hiljem, kui võttis Viru vanglas ametniku pantvangi ja nõudis enda vabastamist.

Ivar Närep (23)
Avaliku korra raske rikkumine.
Neli kuud ja 28 päeva.

Osales kurikuulsas peksmises Pärnu ööklubi Sunset ees 2007.aasta suvel, kus neli jurakat tungisid kallale neile liikluseeskirja rikkumise pärast märkuse teinud möödakõndijale. Nad sõimasid ja lõid korralekutsuja naist ja peksid meest kambakesi käte ja jalgadega, ka siis, kui kannatanu lamas. Kuigi löömamehed eitasid süüd, mõistis Tallinna ringkonnakohus nad mullu veebruaris reaalselt vangi. Närep asus ennast eeluurimise ajal varjama, tabati, oli mõne kuu vahi all ja pärast vabanemist kadus uuesti.

Oleg Osipov (44)
Vägivallategu.
Kolm kuud ja 28 päeva.

Valerijs Ozolinš (31)
Avaliku korra raske rikkumine.
Kolm kuud.

Peksis Valgas ühe külalistemaja parklas koos kahe kaaslasega üht kannatanut rusikate ja jalgadega. Lõhuti kannatanu jope ja löödi puruks tema auto küljeklaas.

Janek Pallo (26)
Vargused.
Kaks kuud.

Kuus korda karistatud. Aprillis 2009 üritas varastada Tartu kaubamajast 1100-kroonist püksirihma, kuid tabati turvatöötaja poolt. Sai tingimisi, kuid suutis kriminaalhooldaja välja vihastada ja karistus pöörati täitmisele.

Patrick Palsner (21)
Vargused kontoritest.
Kaks kuud.

Deniss Pavlovskiy (23)
Ärandamine.
Üheksa kuud ja 11 päeva.

Olles korra ärandamise eest tingimisi saanud, pani katseajal toime samasuguse kuriteo ja mõisteti kaheks aastaks vangi. Viibis vanglas ligi 10 kuud ja vabanes ennetähtaegselt. Katseajal „unustas“ poes ostu eest tasuda, tarvitas alkoholi ja määrati karistust lõpuni kandma.

Raimond Pušmucans (34)
Autovargused.
Aasta, 11 kuud ja 21 päeva.

Olles autovarguste eest karistatud ja ennetähtaegselt vabastatud, jätkas kuritegude toimepanemist ja varastas või püüdis varastada 2009.aasta kevadel ja suvel Tallinnas kuut BMWd (X5-d ja 3.seeria).

Kokku kuus korda karistatud.

Riivo Raidma (31)
Vargused.
29 päeva.

Kuus korda karistatud.

Jüri Raime (36)
Roolijoodik.
Kuus kuud.

Pidi korduva joobes juhtimise ning kohtuotsuse mittetäitmise eest süüdi mõistetuna ilmuma vanglasse 2004 (!!) aasta juulis…

Randar Rebane (27)
Raske kehavigastuse tekitamine.
Kaks aastat ja kümme kuud.

Varem karistamata Rebane tungis 2003.aasta augustis Järvamaal kallale Vjatšeslavile. Koos kaaslasega peksid kannatanut nii kõvasti, et too kaotas põrna. Paide kohus mõistis mehele pika vangistuse, kuid sellest vaid neli kuud reaalselt kandmiseks. Ometi asus nooruk ennast varjama. Netiotsing näitab, et sellenimeline mees tegutseb Soomes.

Kristjan Riet (30)
Roolijoodik.
Kolm kuud ja 28 päeva.

Georg Ritsing (43)
Vargused.
Neli kuud.

Mullu veebruaris tabati varem korduvalt varguste eest karistatud mees Tartus Anne Säästumarketis kolme pudeli viina varguselt, märtsis Lembitu Konsumis kahe viina varguselt. On Ladina-Ameerikas narkomuulana kinni peetud.

Vjatšeslav Rjabõškin (52)
Arvutikelmus.
28 päeva.

Kummaline lugu — kaks varem karistamata meest, Rjabõškin ja Aleksandr Konovalov (50), riisusid firma kütusekaarti kasutades poole miljoni krooni eest kütust. Bussijuht Konovalov, kelle käes oli Lukoili kütusekaart, ja tema sõber Rjabõškin, kelle auto pagasiruumis oli tuhandeliitrine kütusevaat, imesid 2008.aasta sügisel nagu puugid tonnide kaupa diiselkütust erinevatest Tallinna ja Harjumaa Lukoili tanklatest, kuni vahele jäid. Kohus mõistis Rjabõškinile aasta ja kaks kuud, millest kuu reaalselt kandmiseks. Mees pole vanglasse läinud.

Silver Saks (29)
Tapmiskatse.
Kolm aastat, 11 kuud ja 27 päeva.

Märtsis 2008 tungis Saks Akadeemia teel kortermajas toimunud joomingu käigus kallale napsukaaslasele ja lõi talle ehitusnoaga kõhtu, selga ja õlga, tekitades eluohtlikke vigastusi. Kohtus selgus, et veretöö sai alguse kohatust „homonaljast“.

Mees taotles karistuse edasilükkamist, viiates kehvale tervislikule seisundile, sh raskele psüühilisele häirele, kuid kohus oli armutu. Vanglasse ilmumise tähtajaks määrati 16.november 2009, ent senini pole Saks vanglasse läinud.

Priit Salundi (23)
Vargus, vägivallategu.
Kaheksa kuud ja 10 päeva.

Vabastati ennetähtaegselt, kuid saadeti türmi tagasi. Vanglasse ilmumise tähtaeg oli 17.10.2011

Oleg Savenkov (50)
Perevägivald.
Kuus kuud.

Varemgi vägivallateo eest karistatud Savenkov peksis 2006.aasta suvel südaöösel oma alaealist tütart jalaga vastu pead ja sai selle eest tingimisi karistuse, mis hiljem täitmisele pöörati.

Vladimir Sementsov (29)
Narkokuritegu.
Neli aastat ja kolm kuud.

Olles katseajal, vedas ühe Kopli narkogängi liige Sementsov oma autos 3-metüülfentanüüli ehk „valget pärslast“, kui politsei ta märtsis 2008 Sõle tänaval kinni pidas. Ta oli üheksa kuud vahi all ja lasti siis vabadusse kohtuotsust ootama. Otsusega mõistetud karistust kandma pole mees asunud.

Anton Sepp (27)
Vägivallategu.
Kolm kuu ja 10 päeva.

Sai tingimisi karistuse, kuid läks katseajal Suurbritanniasse tööle ja jäigi sinna. Karistus pöörati tagaselja täitmisele, ent meest pole kätte saadud.

Tarvi Serpov (23)
Vargused.
Üheksa kuud.

Varastas koos kahe kaaslasega jalgrattaid. Esialgu asendati vangistus üldkasuliku tööga, ent Serpov ei asunud tööle, varjas ennast kriminaalhooldaja eest ega elanud kindlaksmääratud kohas. Kriminaalhooldaja palus kohtul vangistus täitmisele pöörata, mida kohus tegigi.

Margus Sikk (23)
Narkokuritegu.
Kolm aastat ja kuus kuud.

Sikk polnud veel 18-aastanegi, kui äritses Tallinnas ja Sauel marihuaana ja ecstacy’ga. Kui ta augustis 2006 Saue raudteejaamas kinni peeti, oli tal 23 roosat MDMA-tabletti. Sai kolm ja pool aastat tingimisi. Jaanuaris 2009 peeti ta kinni Ecuadoris Quito lennujaamas, pagasist leiti kokaiini ja ta võeti vahi alla. Kriminaalhooldaja palus seepeale Siku karistus täitmisele pöörata, oodatakse tema Eestisse naasmist.

Olle Sild (26)
Vargused.
Kolm kuud ja 27 päeva.

Argo Sirp (31)
Röövimine.
Kolm aastat, kaheksa kuud ja 16 päeva.

Tungis koos kaaslasega jaanuaris 2009 öises Pärnu kesklinnas kallale Briti kodanikule. Kannatanu peksti kõvasti läbi ja temalt võeti asju ligi 10 000 krooni väärtuses. Oli enne seda seitse korda karistatud ja tingimisi vabaduses.

Andrei Smirnov (47)
Roolijoodik.
Viis kuud ja kolm päeva.

Juhtis autot, kuigi temalt oli kohtuotsusega, joobes juhtimise eest, juhtimisõigus ära võetud.

Svetlana Sokolova (40)
Peksmine.
Viis kuud.

Varem ka narkokuriteo eest vangis istunud naine peksis korduvalt oma sõbrannat, kellega ta vanglas tutvus ja pärast seda mõnda aega koos elas. Tüli põhjuseks võlad. Pidanuks vangi minema mullu novembris.

Steven Sõstra (22)
Roolijoodik.
Kolm aastat ja neli kuud.

Ebaõnn — 2009.aastal ecstacy tablettidega äritsemise eest tingimisi karistuse (kolm aastat kolme-aastase katseajaga) saanud mees sõitis mullu novembris Tartus ringi purjuspäi ja jäi politseile vahele. Täitmisele pöörati ka varasem karistus — tõsi, seni pole ta ebaõnnest suurt numbrit teinud.

Vadim Steptšenko (22)
Vargus, kelmus, võltsimine.
Kuus kuud.

Varastas Jõgevamaal kahe auto paagist kütust ja pettis Tartus välja kaks autot, lubades nende eest „kohe“ maksta. Kohus määras kolm aastat vangistust, millest kuus kuud koheselt ärakandmiseks. Steptšenko üritas tulutult saada kohtult ajapikendust, kuid vanglasse ikkagi ei läinud.

Deniss Zažerilo (31)
Vägistamise katse.
Kolm aastat, üks kuu ja 4 päeva.

Oli süüasja kohtuliku arutamise ajal kautsjoni vastu vabaduses. Kui Jõgeva maakohus ta süüdi ja vangi mõistis, asus ennast varjama. Pidanuks vangi minema juba jaanuaris 2005, kuid teadaolevalt viibis siis Ukrainas, Lvivis. Sama aasta märtsis kuulutati tagaotsitavaks.

Mart Tammearu (30)
Piinamine, rööv.
Kaks aastat ja kuus kuud.

Pani 2008.aastal, enamasti joobespäi, Tallinnas toime terve rea mõttetuid vägivaldseid kuritegusid. Neist kõige pöörasem oli kambakesi oma joomakaaslase kinnisidumine, peksmine ja piinamine järjest kümne tunni vältel. Põhjuseks kahtlus, et ohver varastas neilt viina. Kohus määras talle neli aastat vangistust, millest poolteist kandis ta ära ja pääses siis tingimisi vabadusse. Kuus korda karistatud.

Kristjan Tihane (28)
Roolijoodik.
Kuu ja 27 päeva.

Alexander Timokhin (23)
Röövimine ja vargus
Kaks aastat, kaheksa kuud ja 18 päeva.

Tungis koos kaaslasega Mustamäe tee „kasiinosaarel“ kallale ühele kasiinost väljunud mehele, kellele anti peksa ja võeti ära jope ja rahakott.

Marko Trubin (39)
Lapse ülalpidamise kohustuse rikkumine.
Üheksa kuud ja 23 päeva.

Kohus asendas vangistuse esialgu üldkasuliku tööga, kui Soome kolinud mees ei saanud seda kohustust kuidagi täita ning vangistus pöörati täitmisele.

Jan-Vassili Tšalei (23)
Liikluskuritegu.
Neli aastat ja kaheksa kuud.

Varem kriminaalkorras karistamata mees kihutas 2008.aasta suvel päise päeva ajal, olles kanepilaksu all, oma BMWga mööda Järvevana teed ja põrkas kokku vastutuleva sõidukiga. Kohapeal hukkus Tšalei kaassõitja, 22-aastane Ivan. Hiljem haiglas suri ka Suzukit juhtinud 64-aastane Toomas.

Politsei saabudes olid juba sündmuskohal hukkunu tuttavad, kes hakkasid politseile vastu, kui BMWd lähemalt uuriti. Autost leiti kanepit. Vahi alla mõrtsukjuhti ei võetud ning ligi poolteist aastat tagasi jõustunud kohtuotsus on siiani täitmata.

Mihhail Tšubrin
Vargus, ärandamine.
Kuus kuud ja 22 päeva.

Dmitri Vakulin (36)
Altkäemaksu võtmine ja vahendus.
Üks aasta.

Võttis 2006.aasta septembris politseikonstaablina 1000 krooni altkäemaksu kiiruseületajalt ja vahendas teise kihutaja 500-kroonise altkäemaksu oma kolleegile. Kümme aastat politseis töötanud mehe karjäär sai läbi. 2009.aasta augustis peeti sama mees kinni Peruu pealinna Lima lennujaamas, kui ta valmistus lendama Amsterdami. Mehe kohvris oli metsik kogus, ligi 8 kilo kokaiini. Kas ja mis karistuse mees Peruus sai, ei ole teada, ent tema siinne kriminaalhooldaja palus altkäemaksu eest määratus aastase vangistuse täitmisele pöörata.