Pidu nagu laevas
■200 g soolaheeringas (Matjes)
■40 g majoneesi
■20 g kunstmarja (Caviart must)
■20 hapukoort
■punt murulauku
■sidrun
■8 kanamuna
■paar redist ja tillioksa
Valmistamiseks
lõika heeringas väikesteks kuubikuteks, sega ülejäänud komponentidega ja maitsesta sidrunimahlaga. Segu peab jääma nii paks, et püsib munade peal.
Keeda mune 7 minutit. Jahuta, koori ja lõika pooleks. Munapooltele tõsta heeringasalat, kaunista rediseviilude ja tillioksaga.Kuumsuitsulõhe vahtVaja läheb
■200 g suitsulõhet
■80 ml hapukoort
■2 tl hakitud murulauku
■2 sl toorjuustu
■soola ja pipart
■8 vahvlituutut
■tillioks
Valmistamiseks
eemalda kalalt nahk ja pane parajad lõhetükid kannmikserisse. Lisa koor ja toorjuust ning lase ühtlaseks vahuks. Lõpus lisa hakitud murulauk ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri lõhevahtu vahvlituutus ja kaunista tillioksaga.Krevetid mustal teraleivalVaja läheb
■200 g kooritud krevette
■20 g punast sibulat peeneks hakituna
■paar värsket tillioksa hakituna
■100 g majoneesi (Hellmans)
■sidrunimahla
■soola ja musta pipart
■8 viilu musta teraleiba
Valmistamiseks
sulata ja nõruta krevetid ning lisa kaussi ülejäänud komponendid. Sega ning maitsesta sidrunimahla, soola ja musta pipraga. Lõika leivaviilud neljaks või vajuta väikse ümara vormiga (pokaaliga) ümarad leivakesed. Serveerides tõsta krevetisalat leivale ja kaunista värske tillioksaga või mõne muu käepärase maitserohelisega.MarjapüreeVaja läheb
■200 g marjasegu (külmutatud)
■100 g suhkrut
■200 ml vett
Sega marjad suhkruga ja lase keema. Keeda 5 minutit, jahuta ja püreesta. Serveeri shot’i-klaasis.Puuviljasalat vanillikastmegaVaja läheb
■100 g apelsini
■100 g melonit
■100 g arbuusi
■100 g kiivit
■apelsinikoort (mahe) ja mündilehti
Kastmeks
■2 munakollast
■1 sl suhkrut
■2 cm vanillikauna
■150 ml vahukoort
Valmistamiseks
sega kõigepealt kastme komponendid omavahel ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades kuni kerge paksenemiseni ja aseta sama potiga külma vette. Kaste tuleb kiirelt maha jahutada, muidu võib muna tükki minna. Mõistagi võib kasutada ka poevanillikastet.