Rally Estonia saadik

Hoolimata sellest, et võit sel korral saavutamata jäi, on Sander Pärn Portugali ralliga rahul. „Sain kuhjaga kogemusi ja eesmärk Rally Estoniat esindada õnnestus ka hästi,” jutustab ta.
Nimelt oli Subaru, millega Sander Pärn sõitis, kirjatud peamiselt juulikuus Otepääl toimuva Rally Estonia infoga. Pärn märgib, et tegu oli omamoodi unikaalse olukorraga – ühel rallil sõites teise reklaamimist ta varem näinud ei ole. Sander Pärn on oma saadikurolli üle uhke. „Tegu on Baltimaade suurima ralliüritusega, mille vedaja Urmo Aava on minu endine treener,” räägib ta. Praegune treener on Markko Märtin, kes on paljude muude saavutuste kõrval ka üle-eelmise aasta Rally Estonia võitja. Eelmisel aastal võitis norrakas Mads Ostberg.
Sander Pärn hindab Otepääl toimuva Rally Estonia puhul teede huvitavust ning head võimalust valmistuda Soome MM-etapiks, mis toimub kaks nädalat pärast Rally Estoniat. Mõlemad faktorid on ilmselt ka üks põhjus, miks Rally Estonia maailma tippude hulgas populaarne on. Lisaks innustab rallisõitjaid selle võistluse suur publikuhuvi.
Rally Estoniat aitas Portugalis tutvustada ka Sander Pärna isa, ettevõtja Aivo Pärn. „Isast oli palju abi, ta tegi meile kõvasti reklaami ning jagas kaarte ja plaate,” räägib Sander. Sport on Aivo Pärnale eluaeg südamelähedane olnud, omal ajal oli mees NSV Liidu meistersportlane murdmaasuusatamises. Lisaks on Aivo Pärn poja peamine innustaja ning tema rallisõitude sponsorsuhete ja -lepingute korraldaja.

Suviseid plaane

Ehkki ühel põnevalt sõidult alles naasnud, mõtleb Sander Pärn juba uutele rallidele. „Sel aastal tahaks sõita Eesti ja Läti meistrivõistlustel ning kui Markko Märtin kutsub, siis ka Soome MM-etapil,” mainib noormees. Markko Märtiniga on Sander Pärn tihedalt seotud. Esiteks on tegu tema treeneriga, teiseks käib Sander Märtini garaažis tööl. „Tänu sellele julgen loota, et saan vajadusel lihtsama probleemi ka oma auto juures raja kõrval ära lahendada,” näeb noormees töös lisa­ kasu. 
Pikemas perspektiivis plaanib Sander Pärn sõitmist jätkata ning uusi häid tulemusi saavutada. „Meil on professionaalne tiim, sõiduvormis ma olen, edasi tahan ka areneda. Siht on maailmameistrivõistluste etappidele,” räägib ta.