04.05.2012, 08:30
EKSPERIMENT: Mahetoit on tavatoidust viiendiku võrra kallim – kas ka tervislikum?
Pelgalt maitsmisega seda kindlaks ei tee, selgus Ekspressi eksperimendist.
FOTO:
Olen elus kohanud nii õnnelikke kanu kui ka õnnelikke sigu. Ühel suvisel nädalavahetusel sõitis tuttav talupere automatkale ning usaldas oma mahekarja minu hooleks. Et lojuseid õnnelikuna hoida, pidin nende näljakisa summutamiseks end varavalges üles ajama ja neile maherokka serveerima, pidin jälgima, et ma vabapidamisel ringi kooserdavatele kanadele peale ei astuks… Sestpeale on minu põllumajanduslik entusiasm piirdunud ökopoodide kliendikaartide aktiivse kasutamisega. Kuigi ökokaup on vähemalt 20 protsenti kallim tavakaubast, ostlen heas usus, et lisaks väiketalunikele töö andmisele saan selle raha eest midagi enamat kui tavapoodidest, et natuke kanade-sigade õnnest jõuab omleti kaudu ka minuni. Kas kolm korda kallimas õunamahlas ja kaks korda kallimas teraleivas on ikka peidus rohkem tervist? Rühime koos Ekspressi toidutoimetaja Margit Kirsipuuga Tallinna vanalinna restorani Cru poole, käed täis Säästumarketi kilekotte ja ökopoodide loodustsäästvaid paberkotte. Loe edasi Ekspressi tasulisest versioonist!
Oled juba tellija?