Restoranide Neh ja Aleksander peakokk Peeter Pihel armastab roogades kasutada kõike söödavat, mida metsa all leidub ja Pädaste ürdiaias kasvatada kannatab. Kuivatatud tint, vürtsikilu, jaanalinnusink ja seanahasipsid on sätitud koos karulaugupesto ja värskete ürtidega ning marineeritud köögiviljadega ühele liuale.

“Need siin ongi Muhu kevadised maitsed,” tutvustab Pihel ning lisab, et seda hooajalist rohelist kraami on meil saadaval ikka neetult lühikest aega. Kuniks karulauk veel väge täis, soovitab ta pestole vahelduseks valmistada karulaugust sametise supi. Rohelisel samblal pudelipoolikust serveerituna saab lihtsast supist elitaarne kokakunst.
Karulaugusuppneljale

Vaja läheb

50 g värsket karulauku
1 jahusem kartul
1 fenkolimugul
1 suurem kild võid
1,5 l kanapuljongit
1 dl kohvikoort
soola, pipart ja linnaseäädikat

Valmistamiseks

koori kartul ja tükelda koos fenkolimugulaga kuubikuteks. Kuumuta potipõhjas või ja lisa sinna kartuli- ja fenkolikuubikud. Kuumuta köögiviljad klaasjaks, aga mitte pruuniks. Vala peale puljong ja keeda tasasel tulel, kuni köögiviljad on pehmed. Vahepeal tükelda rohmakalt karulauk ning lisa supipotti. Mõnekümnest sekundist kuumutamisest nüüd täiesti piisab. Surista potisisu saumikseriga püreeks ning kui soovid eriti sametist suppi, suru see sõelast läbi. Nüüd maitsesta suppi soola, pipra ja sidrunimahlaga ning serveeri koos värske oblika ja valge spargliga.Karulaugu pesto Vaja läheb

80 g karulauku
20 g kõrvitsaseemneid
100 g röstitud metsapähkleid
1 suurem roheline õun
130 g külmpressi rapsiõli või head oliiviõli
30 g parmesani
1 sidruni mahl
soola ja pipart

Valmistamiseks

pese ja kuivata kaurulauk. Pane väiksemateks tükkideks lõigatud karulauk, röstitud pähklid ja kõrvitsaseemned koos sortsu õli, kooritud õuna tükkide, jämedama riiviga riivitud parmesani juustuga saumikseri anumasse ning surista sobivalt tükilise konsistentsi saamiseni. Lisa vähehaaval ülejäänud õli sõltuvalt sellest, kui vedelat pestot soovid. Maitsesta soola ja pipraga. Pesto säilib kinnises nõus külmkapis umbes nädal aega.