Narva politsei kuulis 2007. aasta oktoobris, et keegi Sergei Vassiljev tegeleb narkootikumide levit amisega suures koguses.

Politsei võttis Vassiljevi kinni kaks kuud hiljem. Tal oli parajasti kaasas 11 minigrip-kilekotikest kahtlase puruga ja 2325 krooni.

Vassiljevi kaudu jõudsid kriminalistid ka Ljubov Manguševani, kelle kodust leiti kaks kilekotikest uimastijääkidega.

Manguševa rääkis, et hakkas narkootikume tarvitama 13aastaselt. Tollal suitsetas ta kanepit. Nüüd tarvitas ta marihuaanat (nn käbisid) keskmiselt kaks korda nädalas.

2007. aasta augustis tutvus naine Stanislav ­Gontšaroviga. Nad hakkasid sõbrustama ja koos marihuaanat pruukima. Manguševa sai teada, et marihuaanat saab osta kellegi Sergei käest. Tegemist oli sellesama Sergei Vassiljeviga, kelle politsei kinni võttis.

Manguševa hakkas temalt marihuaanat ostma keskmiselt korra kuus.

2007. aasta novembris võttis Gontšarov Manguševa auto peale, öeldes: “Sõidame, suitsetame endid umbe!” Nad sõitsid linnast välja põllule, kus kohtusid Vassiljeviga. Too andis naisele paberinutsaku “käbidega” — võta endale, muidu tõmbab Stas kõik ära!

Gontšarov ja Manguševa viisid uimastid naise koju, jagasid 20 doosiks, pakkisid nood ajalehepaberisse ja müüsid tuttavatele hinnaga 150 krooni ports. Poole doosidest suitsetasid aga ise ära.

Vassiljevile maksid nad nädal hiljem 2000 krooni.