Sündinud: 1987
Kuritegu: Peksmine
Karistus: 2008 kokku 1 aasta 8 kuud vangistust.
Kokku neli eri süüdimõistmist
IRLi liige: 2012

Asjaosaliste tunnistused 15. juunil 2008 Mustvee baaris Piraat toimunu kohta läksid lahku.

Vassili Gorjunov väitis, et ta läks baari, kaasas muusikakeskus, ning seal istunud kolm noormeest ja baaridaam nõudsid, et ta paneks keskuse mängima. Tema ei pannud, tekkis tüli ja keskus väänati tal käest ära, nii et talle jäi kätte vaid sang.

Teised kohalolnud rääkisid, et Gorjunov püüdis neile 500 krooni eest muusikakeskust müüa, aga nad ei tahtnud osta. Tekkis tüli, Semjon ­Šutak tõusis püsti, haaras maki korpusest, ja Gorjunovile jäi kätte vaid sang.

Gorjunov väitis, et pöördus politseisse. Kui politsei kohale jõudis, polnud noormehi enam baaris, kuid Gorjunov ja politseinikud leidsid ühe neist istumas Peipsi kaldale püstitatud telgi juures. Sinna ilmus ka baaris olnud Andrei Tailovi ema, kes lubas tüli ära klaarida: Gorjunov saab keskuse tagasi või 500 krooni. Politsei lahkus.

Gorjunov ootas mitu tundi kohalikus bussijaamas. Lõpuks saabus must BMW, kust kargas välja keegi mees (see oli Šutak). Gorjunov aimas halba, pistis plagama, kuid jälitaja sai ta kätte, pani jala ette ja põgenik kukkus. Kallaletungija hakkas teda käte ja jalgadega tümitama. BMWst väljus ka teine peksja (see oli Tailov), kes rääkis: “Sa nõuad minu ema käest raha, kohe me sulle anname, siis tead, kuidas politseisse pöörduda!”

Gorjunovi katsed ära joosta ei õnnestunud. Ähvardaja jätkas: “Topime su pakiruumi ja viime metsa ja matame maha, et keegi sind ei leiaks!”

Kuigi rahvas tuli ligi ja keegi karjus “Andrei, mis sa teed!”, peksid mehed Gorjunovi edasi ja üritasid teda autosse suruda. Alles pärast ühe meesterahva sekkumist õnnestus ohvril põgeneda ja end lähedal asunud aiamaale peita. “Mul on raske hingata, tunnen valu kõrvades, katki on löödud käed, parem jalg, huul ja parem silm,” kurtis kiirabiga minema viidud Gorjunov.

Semjon Šutaki väitel algatas kakluse hoopis ohver ise: “Ütlesin sellele mehele, et miks tal on pretensioonid Andrei vastu, kui ta ei võtnud makki ära. See mees läks endast välja, tõukas mind, ma kukkusin maha ja lõin pea vastu asfalti ära.”

Jutt BMW pagasnikusse toppimisest olnud vaid nali: “Meie Andreiga tahtsime seda meest hirmutada ja tema arvel nalja teha ja ütlesime, et pistame su kohe pagasiruumi. Mees ajas käed vastu, meie püüdsime teda auto pagasiruumi juurde vedada. Mingil hetkel õnnestus tal lahti rabeleda.”