Lisaks kujundusele iseloomustavad Adidase Tango 12 palli termiliselt ühendatud kolmnurksed paneelid, mis tagavad hea ja stabiilse lennu. Iga paneel on kaetud haarduva tekstuuriga, mis toetab jala ja palli kontakti ning parandab selle kontrollimist. Välimise pinna all on kootud karkass ja uus sisekumm, mis parandab õhu püsimist palli sees ning pidurdab vee imendumist.

Adidase Tango 12 palli, mida arendati kaks aastat, katsetati kahel rangelt hinnataval meetodil: kvalitatiivne testimine mängijate poolt (kaheksas riigis nii professionaalsete kui ka algajate mängijate, liigade ja klubide hulgas) ning kvantitatiivne testimine laboris. Selle tulemusel järeldati, et Adidas Tango 12 vastab kõigile FIFA heakskiidetud ametliku jalgpalli standardite tingimustele ja ületab need. See on kõige rohkem testitud pall, mida Adidas kunagi loonud on.

Adidas Grupi tegevjuht Herbert Hainer kommenteeris: “Adidase Tango 12 on kombinatsioon paljude aastate jalgpallitraditsioonidest, mida täiendab ulatuslik katsetamine nii mängijate poolt kui ka laboris.”

Adidase Tango 12 on üheteistkümnes UEFA EURO turniiri jaoks valmistatud ametlik jalgpall, mis tugineb Adidase 1963. aastal alanud rikkalikule jalgpallide arendamise ajaloole. Selle aja jooksul on loodud UEFA EURO turniiride jaoks kolm Tango pallist inspireeritud kujundust: 1980. aasta Tango River Plate, 1984. aasta Tango Mundial ning 1988. aasta Tango Europa. Seega on Tango 12 ajaloos neljas. Adidase Tango 12 palli kasutatakse UEFA EURO 2012. aasta turniiril, mis algab homme, kui korraldajariik Poola palli Varssavi riiklikul staadionil väljakule asetab.