Pole kahtlust, et osa eilsest ja tänasest Eesti poliitika-, kultuuri-, äri- ja ettevõtluseliidist on oma esimese tuleproovi läbinud ehitusmalevas. Sealt ammutatud omavalitsuskogemus, otsustus- ja vastutusvõime, oskus end kehtestada isiksuse ja kollektiivina leidsid rakendamist nii laulvas revolutsioonis kui ka Eesti riigi esmases taastamistöös.

Järgmisel aastal võinuks olla Eesti Üliõpilaste Ehitusmaleva 50. töösuvi. See, Eesti ajaloos ainulaadne kogemus, mis sai osaks tänastele keskealistele ja eakatele haritlastele, väärib suurejoonelist tähistamist.

Seepärast me ütlemegi: võitkem tagasi oma noorus! Võitkem tagasi see mälestuste ja sümboolika kogumises, kunagiste rühmade taaskohtumistes ja tuleva aasta 13.–14. juulil Pärnus kavandatavas maleva üldkokkutulekus. Selle tagasivõitmise esmane platvorm on EÜE koduleht www.eue.ee. Sinna saab jätta oma sõnumid, sealt hargneb EÜE uus võrgustik. Meie tahtmine ja lootus on, et kunagine Eesti Üliõpilaste Ehitusmalev taassünniks Eesti Ühendatud Elamusena.

Alla kirjutanud: Jaak Aaviksoo, Raivo Aavisto, Karl Adamson, Andres Alari, Ave Alavainu, Jaak Allik, Toomas Annus, Liili Eelmäe, Igor Gräzin, Raimu Hanson, Andres Hiiepuu, Indrek Ilomets, Igor Jakobson, Raimo Kägu, Madis Kallion, Sulev Kannike, Silvia Karro, Teet Kolts, Anne Kütt, Tiit Kuuli, Rein Lang, Ülo Langel, Mati Laur, Margus Leivo, Andres Lepik, Hans H. Luik, Tõnis Lukas, Olav Lüüs, Priit Maide, Toomas Mendelson, Märt Meos, Mart Orav, Andrus Pärloja, Tiit Pruuli, Eimar Rahumaa, Raivo Raidam, Mart Raik, Miia Rannikmäe, Riho Rõõmus, Andrus Rootsmäe, Emil Rutiku, Jaak Saarniit, Neinar Seli, Olari Taal, Jaak Tälli, Enn Tammaru, Margus Timmo, Veiko Tishler, Indrek Toome, Kalle Toompere, Vilve Unt, Aime Vaggo, Peeter Vähi, Varri Väli, Rein Veidemann, Maia Veski, Jaak Viller, Donald Visnapuu, Kadi Lambot jt.