19.07.2012, 07:56
Eesti koolitoit on nii hea, et ei vaja tippkokkade tuunimist
Tervise Arengu Instituut ei jätka katseprojekti “Restoran läheb kooli”, milles osalesid mullu kolm tippkokka (Angelica Udeküll, Peeter Pihel ja Roman Zaštšerinski) ning kolm kooli (Rocca al Mare kool Tallinnas, Laulasmaa kool Harjumaal ja Rosma kool Põlvamaal).
FOTO:
Projekti käigus külastasid koolikokad esmalt restorani ning jagasid oma mõtteid ja töökogemusi. Seejärel veetsid tippkokad ühe päeva koolisööklas, tehes koos koolikokaga koolitoitu.
Tervise Arengu Instituut teatas valitsusele, et ei jätka projekti, sest “Eestis on võrreldes paljude teiste Euroopa riikidega koolitoidu tase suhteliselt hea ja koolitoit on reguleeritud, seega ei saavutata tippkokkade rakendamisega loodetud efekti”.