Isikuid, keda õigusabimeetmed otseselt puudutavad ja kellel on Šveitsis elukoht või on Šveitsis ära märkinud postiaadressi (näiteks advokaadi), tuleb õigusliku kuulamise raames – enne tõendusmaterjali saatmist taotluse esitanud riigile – informeerida õigusabi küsimisest ning õigusabi taotluse esitanud ametkonnale edastatavate dokumentide mahust.

Õigusabikohtunik otsustab, milliseid dokumente võib välismaise kriminaalmenetluse seisukohalt pidada potentsiaalselt oluliseks. Juhul kui kõnealune isik ei ole nõus dokumentide edastamisega taotluse esitanud ametkonnale, peab õigusabikohtunik väljastama lõppmääruse ning määrama tõendusmaterjali põhjendatud üleandmise. Selle määruse vastu on kõnealusel isikul võimalus esitada vaie.

Savisaare osas lõpetati õigusabimenetlus määrustega juba 2012. aasta jaanuaris, kuid hetkel on veel Šveitsi föderaalses kriminaalkohtus üleval kõnealuste isikute vaided nende määruste suhtes.”
See tähendab, et Šveitsi prokuratuur pole siiani saanud Eesti õigusabipalvele vastata, kuna Savisaar on materjalide edastamise Šveitsi kohtus vaidlustanud.