Minu kõrval olev kolleeg tõstis käed üles ja ütles, et ta ei saa aru, mida te soovite. Sellepeale ta ütles, et kas sa koju tahad minna ja viipas oma relvaga ukse poole, kus asub turvaruum. Minule ta ütles veel ennem sinna ruumi sisenemist, et ma istuksin ja oleksin rahulik.

Siis liikusid nad koos mu kolleegiga turvaruumi. Ma istusin umbes kaks minutit paigal, kuna ei teadnud, mida ma tegema pean ja samuti kartsin. Siis võtsin kiiresti telefoni ja valisin oma ülemuse numbri ja ütlesin, et taharuumi läks relvastatud mees.

Ta ütles, et kutsub politsei ning ma panin telefoni ära. Siis jäin uuesti istuma ja mõtlema, mida ma tegema pean, kuni kuulsin esimest lasku. Aga kuna ma ei teadnud, mida ma tegema pean, istusin valvelauas edasi, kuni helistas X ja ütles, et ma läheksin sealt minema.

Hakkasin minema koridori, tegin sealt ukse lahti ja see mees seisis seal ja sihtis ukse poole. Panin ukse kiirelt kinni ja liikusin alla. Jooksin koos koristajatega kööki ja lukustasime ukse. Mõne aja pärast liikusime välja.”Kaitseministeeriumi kaitserühma liige, kaitseliitlane:“Järsku tuli turvaruumi Y koos tundmatu meesterahvaga. Relvaga vibutades vahtis ta ringi ja rääkis midagi, mille peale me korrutasime, et me ei oska vene keelt.

Kui ähvardaja kiikas aknast välja, spurtis Y tagaukse kaudu välja. Hetk hiljem kasutasin minagi juhust ning jooksin järgmisesse kabinetti teisi hoiatama. Turvaruumist põgenema saades tulistas ähvardaja minule järgi.

Samal ajal, kui ma administraatorile helistasin, oli ta turvaruumist välja, mulle järgi tulnud, kuna oli kaameratest mu asukohta näinud. Seejärel viis ta tagasi mind turvaruumi ning käskis mind käeraudadega kinni panna käed selja taha.

Koos minuga oli ta koridorist kaasa võtnud Z-i, kelle ta käskis enda kotist välja võetud nööriga kinni siduda. Kui me olime kinni seotud, võttis ta kotist purgi, mis oli enda valmistatud tossupomm. Süütas selle põlema ning viskas ukse vahelt selle fuajeesse. Hetk hiljem süütas ta ka teise tossupommi, et uuesti fuajeesse visata, kuid see lõhkes tal käes.

Mille peale Z pani tagaukse kaudu jooksu, ning mina kohe tema järel. Käed seotud, saime me tagahoovi, kust juba edasi. Sealt andsin politseile informatsiooni ähvardajast.”