Pahatihti kipuvad meie majade ümbrused jääma autostumise tõttu parklateks ja tõkkepuude või kividega kaitstud soppideks. TTÜ maastikuarhitektid on aga väga jõuliselt asunud jalutaja ja lõõgastuja kaitsele. Hoonete ümber on tekitatud väikseid oaase, nii igavikuliselt mõjuvaid urbanistlikke kiviseid kantse kui ka rahulikke parkmetsaga alasid või elegantselt lakoonilisi astmeid, kus võileiba nosida või raamatut lugeda.

Väga eripäraselt mõjub veel akadeemikute büstidega aed, kuhu on puistatud erikujulisi pinke. Kõige põnevamad on ülikooli ees olevad lastemänguväljakutelt tuttava oranži kummeeritud kattega konteinerhaljastusega sohva moodi pingid Martin Pärnalt ja Edina Dufala-Pärnalt. Õnnestunud on ka Kivisilla (Ülle Grišakov, Olga Borisik) puidust kuubikud ning raamatukogu juures olevad kataloogist .hess pärit pingid ja jalgrattahoidjad.

Maastikuarhitektid kiidavad TTÜd kui tellijat eesotsas haldusdirektori Margus Leivoga, kes ei lasknud ehitajatel kusagil projektist mööda minna. Tulemuseks on linnaku kompaktne lahendus, mis võiks olla eeskujuks paljudele ülikoolidele.

Saavutust on tunnustatud nii kodu- kui välismaiste auhindadega. Eraldi on autasustatud nii Pärnade pinke kui ka kogu kooslust, mis võitis kodukaunistamisvõistlusel “Eesti kaunis kodu” asutuste kategoorias. Juba 2010. aastal, kui Kivisilla esines Barcelona Rosa Barbara Maastikuarhitektuuri VI biennaalil, oli ülikoolilinnak lisaks väljapanekule esindatud ka tänapäeva maastikuarhitektuuri koorekihti tutvustavas kataloogis.

“Enamikule on siiski teadmata, et TTÜ linnaku maastikudisain sai nüüd põhjalikus artiklis ajakirjas Paysage üle-euroopalist tähelepanu. Paysage on väga mainekas ingliskeelsete resümeedega itaaliakeelne ajakiri. Sel on lisaks Itaaliale korrespondendid veel Suurbritannias, Saksamaal, Prantsusmaal, Austrias, Kreekas, Hollandis, Hispaanias ja mujal,” seletab firma juhatuse liige ja meie maastikuarhitektuuri üks tunnustatumaid eksperte Urmas Grišakov. “On väga meelitav,” lisas ta, “et Kivisilla OÜ maastikukujundajate Ülle Grišakovi, Olga Borisiku ja Triin Järve töö on pandud oma tasemelt ühte ritta teiste, disaini poolest tuntud ja rikaste linnade parimate maastikukujundajate töödega. Väga uhke on näha Tallinna TTÜ kampuse nime kõrvuti Philadelphia, Kopenhaageni ja Rooma linnadisaini objektidega.”

Linnakust kirjutab veenvalt Veneetsia ülikooli maastikuarhitektuuri autoriteetne professor Michela De Poli. Õnneks eestlane defitsiitset ajakirja taga ajama ei pea, vaid võib meie maastikuarhitektuuri ise linnapuhkuse raames kontrollima minna.