Ent Balloni juhid suutsid meistriliiga bossidele selgeks teha, et aastaid Iirimaal elanud-töötanud eestlased ja leedulased pole tavalised korvpallituristid, vaid sisuliselt iirlased. Ning meeskond, kus üheksa leedulast, kaks eestlast, üks lätlane, poolakas ja filipiinlane, lubatigi meistriliigasse, kus hakatakse mängima Dublini Interi nime all.

“Pikka aega oli kohalikel suhtumine, et f*cking foreigners, aga nüüd hakatakse ära harjuma. ”

Aim kolis Iirimaale kümme aastat tagasi – alguses ülikooli kõrvalt kolmeks kuuks, siis sai aastase tööviisa ja lõpuks jäigi. Hiljuti tegi ta ära kohtunikupaberid ja on nüüd põhikohaga korvpallikohtunik. “Tööd jätkub. Rekord on vilistada 27 mängu nädalas. Loodan, et saan sellest hooajast ka meistriliigat vilistada.”

Mitu aastat harrastas Aim korvpalli kõrvalt Iirimaal iseäranis menukat gaeli jalgpalli – omapärast segu korvpallist (põrgatamine on lubatud, pealeviskamine mitte), võrkpallist (õhust saadud söödu võib käega väravasse lüüa), ragbist (lubatud on palli kandmine ja vastase nügimine) ning jalgpallist (on väravad ja väravavaht). “Neli maakonna meistritiitlit õnnestus võita, aga siis keskendusin lõplikult korvpallile,” ütleb Aim.